Szavak és jelentések

Youtube-on le akartam cserélni a korábbi UdiHun nickemet. Leginkább azért, mert a Hun részéből eddig senkinek sem a Hungary jutott róla eszébe, hanem a hunok, akik felgyújtották fél Európát. Ez amolyan zsigeri félelem a jobb és szélsőjobbtól, ha nem érted, nem baj. Ameddig össze van kötve a Google fiókod a Youtube fiókkal, addig nem tudod törölni magad tecsőről, a szétválasztáshoz pedig le kell olvasni egy képet. És itt jön a poén:

Gypnessess

A képen szereplő szó annyira hasonlít a cigány szó angol megfelelőjéhez, hogy még a Google is azt ajánlja helyette :). Nemzeti szavak, érzések és egy csipetnyi irónia. Csak néhány perc erejéig, ugyanis valószínűleg nem létezik a gypnessess szó, ha mégis, akkor lehet nem az angol gypsyből származik, hanem a latin gypsből, azaz a madarak egy állattani neme (pl. keselyűk ide tartoznak). A két szó között további etimológiai kapcsolatot keressen az, aki szeretne.

Az új fiókomat végül GaborUdvari néven hoztam létre, egyrészt azért, mert a hozzá kötött Google fiók is hasonlóan a teljes nevemet használja, másrészt mind az Udi, Udi86 foglalt volt. Udionline néven nem akartam létrehozni, mert kis Google keresés után szomorúan vettem észre, hogy a Twitter fiókom megelőzi a honlapom, ráadásul még egy brazil honlap készítő cég is beelőz. Nekik betűre ugyanaz a nevük, mint az én honlapomé, kivéve persze a végződést. Valamit egyébként jelenthet az Udi spanyolul (vagy portugálul), mert anno, mikor Eternal Landsszel belekóstoltam az MMORPG világába, több játékos is spanyolul akart megszólítani.