Javított noti

Most olyan 2,5 éves a notebookom. Amikor kicsivel túllépte a 2. évét a kijelző felmondta a szolgálatot, túlsúlyban volt a piros szín és teljes fényerőn hamar meghalt. Egy darabig hajlandó volt alacsony fényerőn működni, utána az is megszűnt és külső monitorra kényszerültem. A vizsgaidőszak miatt nem akartam elküldeni a szervizbe, aztán kiderült, hogy a garancialevél nem itthon van, hanem annál a pesti cégnél, akitől vettük, ezért csak most sikerült elküldetni javításra. De 1 hét alatt megtörtént a csere, szóval nem lehet semmi panaszom rájuk. A kijelző teljesen új, bár matt helyett fényes lett.

Először megijedtem, mert azt hittem a gépemben hagytam egy zenei DVD-t, de aztán rájöttem, hogy anya gépében maradt :). Az összes adatot érintetlenül találtam a gépen, de mivel azóta dolgoztam, ezt-azt vissza kellett mentenem. Az adatmentés amúgy sem volt olyan hatalmas meló, alig több, mint 8GB nélkülözhetetlen cuccot kellett biztonságba helyeznem. A bizalmas adatok takarítása már egy kicsit nehezebb volt, erre mindenképpen kell a jövőben hangsúlyt fektetni. Mivel vagy fél éve tönkrement a DirectX a Windowson, és a kijelző miatt nem tudtam vakon állítani a Biost, ezért most telepítettem újra a Windows XP-t. Tisztább, szárazabb, jobb. Játékra és kizárólag-Windows dolgokra, ugyanis a Debianon még mindig jobb dolgozni. Nekem.

Ha ez a kijelző is kibír 2 évet, és a többi alkatrész sem mondja be az unalmast, akkor már boldog leszek. A 3 éves Dell garancia is lejár egyszer, egészen pontosan decemberben, utána már kemény pénzekbe kerül a javítás. Új gépre pedig 2 éven belül nincs kilátás. Tegnap mondta keresztanyu, hogy Andi gépén a billentyűzet ment tönkre, és szerinte ezek a gépek 2 évre vannak tervezve. Aláírom. Így két év múlva ugyanannyi pénzért kétszer nagyobb teljesítményű gépet vehetnék, ha tönkrement volna, talán vettem is volna. Igazából bármilyen gépet vegyen az ember, a garancia legyen minél hosszabb! Azon is gondolkoztam, vajon megéri-e olcsó netbookokat venni, amik ha meghalnak, akkor egyszerűen újat kell venni helyettük. De könnyen lehet, hogy nem, mert nem mindent kényelmes és célszerű ilyen kicsi és kis teljesítményű gépen megoldani.