Regisztrátor váltás

Másfél hétig az oldalam Udi Offline néven (nem) futott. 3-4 napig nem is zavart, de aztán blogolni szerettem volna, majd a reghét utáni lazább időszakban dolgoztam volna néhány projekten, aminek a publikálásához kell a tárhely és az se baj, ha nem csak IP címmel éri el az ember. Egy éve a Domain Univerzum árat emelt, ezért úgy döntöttem, hogy tárhelynek én magam nézek utána a tengerentúlon. Ennek az a hátránya, hogy ilyen hiba esetén két cégnél is kell érdeklődnöm: vagy a domain regisztrátornál vagy a tárhelyszolgáltatónál van a hiba.

Ellevelezgettem a 3ix támogatásával, majd a szerdán nyitott hibajegyemre péntek este kaptam választ a Domain Univerzumtól (amit zenekari próba miatt csak szombaton olvastam el):

a domain név lejárt

Micsoda? És erről én miért nem tudok? Én úgy tudtam, hogy 2011. szeptemberéig fizettem be a domain névre a pénzt, és ebben a hitemben erősít meg a fiókom is:

lejárati idő 5/9/2011

A Domain Univerzum ajánlatai között most is 2000Ft egy domain csomag két évre, és én 2009-ben 4000 jó magyar forintot fizettem:

befizetve 4000Ft

Szóval a számok egyáltalán nem adódnak úgy össze, hogy nekem lejárt volna a regisztrációm. Ez a furcsaság, plusz az, hogy ezt így kell megtudnom, és az a tény, hogy másik két honlap érdekeltségnél is ezt eljátszották már, arra sarkallt, hogy elhagyjam őket. Azon nyomban szombaton megrendeltem a DotRollnál az átregisztrációt, ezt hétfőn elkezdték, a 2-3 napos folyamat végén ma délután már hozzájuk van bejegyezve és használhatom is. A DotRollal az extra megszűnésekor ismerkedtem meg, megtetszett, azóta náluk regisztráltam és irányíttattam át egy másik domain nevet is és most már a sajátomat is ők kezelik. Minden jó, ha a vége jó!