Őszi változások

(Szerk. az írás szeptember 8-án született, a honlapom elérhetetlensége miatt később publikáltam)

Az ősz és a tavasz az egyik leglátványosabb évszak, sajnálom hogy pont ezek vannak eltűnőben. Tegnap sétáltam Veszprémben, tiszta olyan hangulatom volt, mint bármelyik téli vizsgaidőszakban, kivéve persze, hogy pulcsiban mászkáltam. Szeptemberben kezdődik az oskola és egyéb nevelési intézmények, a szülők általában alig várják ezt az időszakot. Idén ősszel a családban is elég sok és pláne fontos változás következett be, szigorúan kronológiai sorrendben megyek végig.

Augusztus 31-én kedden beszéltem először a tanszéki titkárral, és minden szépnek és jónak tűnt a Pannon Egyetemen, aztán szeptember 2-án közölték a tantárgyi osztályon, hogy az előfeltételeket nem bliccelhetem el, ezért kicsúszom a még finanszírozott két félévemből. Otthon megbeszéltük, hogy a nemzetközi szakon azért maradjak, csináljam a tárgyakat, amiket felvettem, és majd elvégzem valahogy.

Szeptember 3-án esküvőre mentünk, unokatesóm Farkas Ákos vette el Erdősi Krisztinát, ez úton is gratulálok, és sok boldogságot az ifjú párnak! Nagyon szép volt az esküvő és jó volt a lakodalom.

Szeptember 6-án nővéremet költöztették szüleim Devecserbe, ugyanis szeptember 1-étől a Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános Iskola és Óvoda, Alapfokú Művészetoktatási Intézményben (szép hosszú név) tanít angolt. Megkapta a szolgálati lakást, már szeptember 1-étől lakik ott, de a bútorozás most történt meg, még így is kicsit kong az ürességtől a lakás, de már alakul.

Szeptember 8-án, azaz ma iratkoztam be a Gábor Dénes Főiskolára, web-programozó szakra. Távoktatás tagozaton megy, de így is fel kell mennem néhányszor Budára, ügyesen kell felvenni a gyakorlatokat. Ez egy két éves képzés, nyáron döntöttük el, hogy iratkozzak be, mivel a Pannon Egyetemen bizonytalanná vált a diploma. Holnaptól tudom használni az elektronikus rendszereket, majd kiderül, hogy mit is tanulok, de szerintem szeretni fogom.

Szeptember 9-én, holnap megy anya a kórházba megműtetni a fülét. A jobb fülére már elég régóta nem hall, és most hogy lemondott a tagintézmény vezetői posztról (még júniusban) és csak tanítani fog, van ideje magával is törődni, ezért a nyáron úgy döntött, hogy egészségügyileg rendbe teszi magát. Összetett a probléma, belsőfül gyulladása van, először azt kell meggyógyítani, és utána lehet csak a dobhártyával foglalkozni. Ami szintén nem lesz semmi, mivel elmeszesedett, ezért más anyagból pótolni kell. A műtétek miatt nem lett kiadva a mellettem megüresedett hely, így mégis kényelmesebb a műtétek után lábadozni itt Veszprémben, mint hazabuszozni Tapolcára.

Ennyi minden történt családunkban így az ősz kezdetén. Ami kimaradt vagy ami még ezután jön, arról később úgyis beszámolok.