Pici pocak

Eljött az idő, amit még szeptemberben jelöltem ki. Íme az akkori, és mostani pocakom:

Pocak szeptember 7.

Pocak december 21.

Mindkét kép a mobilommal készült, a decemberi fény nem éppen a legjobb neki, de azért látható a különbség. A centiket nem tudom, a két időpont között 2 kilót vesztettem, de erről majd később.

Az elhízás akkor keletkezik, ha az ember hosszú távon több tápanyagot visz be, mint amennyit eléget. Ez egy definíciónak is elmegy, trükkök nincsenek. Meg kell fordítani a folyamatot, aminek három részletére hívnám fel a figyelmet: kevesebbet kell bevinni, többet elégetni és mindezt hosszú távon. Nem lehet egyiket sem elsumákolni, pl. a kemény edzések után a nagy fogyást várva szépen felkúsztam 93 kilóra októberben, és miután elhagytam a kaja adagjaim felét, utána kezdett fogyni a pocakom, tehát gyakorlatilag 2 kilót híztam, 4-et vesztettem.

Mozgásra szinte bármi alkalmas, én mindenképpen ajánlok egy futkosósat és egy gyúrósat/szálkásítót. Ezekre a legegyszerűbb és legolcsóbb venni egy futócipőt és futni, valamint elkezdeni csinálni a 100 fekvőtámasz programot és társait. A program ígéri neked, hogy hat hét után 100-at fogsz tudni nyomni, felülésből 200-at és guggolás-felállásból is 200-at. Azonban hacsak nem tudtad előtte is ezeknek a felét megcsinálni, akkor tényleg csak ígéret marad :). A guggolás-felállás ment nekem a legjobban, egészen addig, amíg november végén a 6. hétnél megerőltettem a jobb térdem annyira, hogy nem tudtam kinyújtani 2 napig. Azóta elhagytam a láb gyakorlatokat, megspórolom a futásra őket. Felülésből az 5. hetet kerülgettem, fekvőtámaszból a 4. hét volt meg. Most karácsony alatt kimaradnak a gyakorlatok, az új évben mindkettőt egy héttel korábbról kezdek.

És végül magáról az elhízásról. Kellemetlen dolog, amikor nem tudod állva bekötni a cipőd, nyomja az öv a pocakod. Nekem a zsírréteg felnyomott a mellkasom alatt egy eret, aminek így a lüktetését néha éreztem. Ezen kívül hiába vannak szép ingeim, pulcsijaim, ha kiábrándítóan gömbölyödnek. Az elhízást lehet mérni a testtömeg indexszel, 93 kilósan is még az ideális tartományba estem, 89-cel azért már csökkent egy egésszel. A világ elhízás felmérésbe a 30 BMI fölöttiek kerülnek, ebben Magyarország a 8. helyen áll. Tesztképpen regisztráltam a nincsde.hu-ra, de a jópofa kezdés kicsit erőtlen lett, sőt az első levelek után sem kaptam többet. Így jártam.