Subscribe utolsó fehérvári koncert

Idén megvettem a FEZEN hetibérletet. Három év után újra. Még nem tudtam eldönteni, hogy érdemes volt-e az egész hetit, valószínűleg a holnapi lesz a döntő nap. Viszont a mai nap teljesen megérte a Subscribe zenekar utolsó székesfehérvári koncertje miatt. 16 év együtt zenélés után a srácok úgy döntöttek, hogy határozatlan időre abbahagyják ebben a formában.

A Subscribe-ot még a Viva TV MegaWatt című műsorán ismertem meg, abban az ősidőkben, amikor a műsorvezető Olivér sem dédelgetett valóságshow álmokat. A Highfly című számuk két másik számmal állandó vendége volt a középiskolás MP3 lejátszómnak.

Aztán teltek az évek és a fiúk újra megjelentek egy interjú erejéig a TV-n, ahol arról beszéltek, hogy a külföldi trendek is egyre finomabbak, a nu-metalnak vége és a zenészek újra kezdik magasabbra állítani a vállpántot és nem az ágyékuknál pengetik a hangszert. A Crowd of Nobodies-ban már benne van a funk, és megjelent a srácok egyedi stílusa és zenei tudása.

Innentől kezdve minden a magyar underground zene történelmévé vált. Kettőnégy néven saját (szponzorok számára vállalhatatlan) metál műsorral, unplugged hangszereléssel (amit Veszprémben egy koncert erejéig meg is hallgattam), és számos albummal. Tavaly is volt nagylemez, amit hangulatos beharangozó videók előztek meg, számomra ezért volt váratlan az utolsó turné.

De egyszer mindennek vége szakad. Kár.