Twitter

Én is beálltam a sorba. Ha valaki még nem lépett volna bele, de még csak nem is szagolta, annak elárulom, hogy a Twitter egy olyan szolgáltatás, ahol különböző felületekről lehet max. 140 karakteres üzenetet küldeni. Az alap gondolat az volt, hogy mindenki megosztja éppen mit csinál, de a Twitter őrület már odáig fajult, hogy működő programokat zsúfolnak bele 140 karakterbe. De biztos van oka annak, hogy 18 millióan használják, a Google meg akarta venni és nagy hírértéke van a T-Mobil leállásra twittelő vodás srác kirúgásának.

A Twitter azért sikeres, mert tömör. 140 karakter egy SMS-nyi szöveg, az új generációk körében pedig sokkal sikeresebb a rövid szöveges üzenet, mint a beszélgetés. Pont ezért lehet mobilról is twittelni, valaki pont az oltár mellől csinálta ezt. Mivel rém egyszerű, ezért bárki saját maga tudja kezelni. Pl. a sztárok is. Twitteren tényleg a celebek saját gondolatait lehet olvasni. Na jó, talán Barack Obama twittjeit mégsem ő maga írja :). A Twitter egy külön szolgáltatás külön infrastruktúrával, ezért ha valami gáz van egy honlappal, vagy máshol (lásd fent T-Mobil), akkor a Twitter még mindig elérhető lehet. De maga a Twitter mégis elég integrált ahhoz, hogy egy helyen, kényelmesen és hatékonyan elérhetőek legyenek a dolgok.

Ezek miatt csatlakoztam én is. Hamarosan kidolgozom, hogyan is vonjam be a honlapba a twittjeimet, és keresek valami asztali alkalmazást a kényelmesebb kezelésére.