Karácsonyi készülődés

Nagytakarítás volt, no nem a lakásban (még nem), hanem a gépemen. Laci hívott XP-t telepíteni, és a készülj a legrosszabbra, reménykedj a legjobban szabály bejött. Kellett az a 40 giga, amit fölszabadítottam a gépemen. Videók, zenék kiírva és várva, hogy elhagyjam a DVD-ket, régi ócska program telepítők törölve, nyílt forráskódú telepítők szintén, GOG.com-os játékok bármikor újra letölthetőek, azok is mentek a kukába, és a különböző szemetek szintén kiszórva. A localhostom 5,6 gigát nyomott, gondoltam azt is kihányom egy lemezre, aztán elkezdtem törölni a nem kellő forrásokat, és hirtelen 2,6 lett. Tehát azok egyelőre maradnak.

Tehát kb. 30 gigányi tartalmam van. Ami, mint tegnap kiderült elég sok, mivel 40 gigát UTP kábelen 1,5 óra volt egyik helyről a másikra rakni, plusz közben egy újraindítás, mert elhagyta a Windows a kapcsolatot. A képek a nagy rohanásban nálam maradtak, azt kiírtam, de másfél óráig tartott a 3,6 giga pörkölése. Mintha az adatok is téli álmot aludnának. Ezért kell folyamatos adatmentés, és két partíció, ha gáz van. Mert gáz, az mindig lesz.

Sikerült befejeznem egy honlap rendelést, remélem nagyobb hibát már nem hagytam benne. Szintúgy elkészült az OpenArenához egy elemző scriptem, amit még ebben az évben nagyon akartam. Így jövőre már kezdhetem is a grafikai munkát. A wesnoth.fsf.hu-ra kell még felraknom a tornához szükséges dolgokat, és el kell küldenem még a javított honosított képeket. Szóval egész jól állok az év végével.

Amit viszont nagyon eltoltam az a PayPal számlám pangása. Ugyanis most indultak be a Good Old Gamesen és a Steamen is a karácsonyi leárazások. A maradék 3500 forintomból GOG-on megvettem a FarCry-t és a Tom Clancy’s Ghost Recont. Mást nem tudom ott vegyek-e, de a Steamen nagyon terjedelmes a kívánság lista. Nem minden van leárazva, a Call of Duty sorozat még csak egy fillérnyit sem lett olcsóbb, viszont biztosan megveszem a Prince of Persia Warrior Withint és a Two Thrones-t, hogy befejezhessem a Sand of Time trilógiát. Ezen kívül Torchlight tuti befutó, az Ogre3D miatt, és a Diablóhoz hasonló játékélményért. S.T.A.L.K.E.R. és a Witcher szintén begyűjtendő lesz január 3.-ig.

A karácsony amúgy nyugodtan fog telni. Keresztanyuék felviszik Veszprémbe a mamit, ezért a karácsonyt négyesben ünnepeljük. Nem kell nagy felhajtás, mindenféle extra külsőség, csak nyugalom és szeretet. És ez így jó. Mindenkinek boldog karácsonyt, kellemes ünnepeket ;)!