Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő

Elhatároztam, hogy nekem ki kell próbálnom az ágyból való játékot, ehhez pedig vezetéknélküli vezérlő kellett. Az Xbox 360 kontrollerére esett a választás, mert Windows és Linux alatt is jól támogatott, talán jobban mint a PlayStation vezérlője. Múlt héten meg is jött a rendelés, átvettem a két darab gamepadet, majd a kicsomagolás és a kipróbálás következett.

A kontrollerek félig átlátszó, formás, jópofa dobozban érkeztek. A középső rész formakövető, lehet nyerni egy kicsi helyet ha pakolásról van szó, így simán belefért mindkettő a táskámba.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő doboz

Tetszetős piros doboz

A kicsomagolás egyszerű, két átlátszó matrica átvágása után szépen nyílik a doboz teteje, és simán kihúzható a belső műanyag. A doboz tartalma: a vezérlő, a vevő, két AA elem, rövid felhasználói kézikönyvek és a telepítő CD.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő dobozának tartalma

A doboz tartalma

A kontroller hátuljáról egyszerűen lepattintható az elemtartó, a tartóban egyértelmű utasítás van az elemek pólusáról, ugyanolyan egyszerűen visszapattintható. Nem illeszkedik valami stabilan, de játék közben egyáltalán nincs veszélyben hogy kipattanna a helyéről.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő elemtartó

A vezérlő hátulja és az elemtartó

Az elemekkel együtt kellemes súlya van, nem nehéz és nem pille künnyű. Az asszimetrikus kialakítást szokni kell, elvileg azért van a két analóg kar más helyen, mert legtöbbször a bal kart és a jobb gombokat használja az ember, ezt még nem tudom megerősíteni.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő

Maga a vezérlő

A vevőn egyetlen gomb van, ami a párosítást szolgálja, ugyanehhez szintén van gomb a vezérlő elején. Elég pici, de nagyon ritkán kell nyomkodni, a párosítás eltárolódik.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő és vevő a párosító gombbal

A vevő és a vezérlők a párosító gombbal

A vevőnek furcsa szappantartó formája van, a forma alapján adja magát hogy a gomb felöli oldala legyen alul, és először így is tettem le. De a hosszú Microsoft felirat felöli oldala van ellátva csúszásmentes gumival. A LED egyáltalán nem erős és zavaró, a gombot nem kell minden bekapcsoláskor nyomkodni, szóval úgy tesszük le ahogy tetszik.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlő vevője

A vevő teteje és alja

Az Xbox logóval ellátott gomb elég látványos, négy cikkre van osztva, keresésnél körbejár a fény, majd párosításnál beáll a párosításnak megfelelő sorszám körcikkébe, így sötétben, ránézésre lehet tudni melyik kinek a kontrollere.


Xbox 360 vezetéknélküli vezérlők bekapcsolva

A vezérlők bekapcsolva, 1-es és 2-es világó körcikkel

A drivert a Microsoft oldaláról is le lehet tölteni, Windows alatt minden gond nélkül működésre lehet bírni és rögtön játszhatunk. Steam Big Picture mód is ismeri, ügyesen lehet vele navigálni.