Mi az a böngésző?

Az amerikai utcán kérdezgetős videókon lehet sírni és sírva nevetni. Mulatságos európai szemmel, mennyire buták, de rögtön összeszorul a szíve az embernek, ha rájön mégis mennyire jobban élnek. A Google készített most egy ilyen videót és azt akarta megtudni az emberektől, hogy mi az a böngésző:

Az eredmény katasztrofális. Talán mindössze két fickó mondja azt, hogy Firefoxot használ, az elsőnek a haverja telepítette fel, a második pedig az IE mellett használja. Mi ebből a tanulság? Az, hogy nem hiábavalóan indult per a Microsoft ellen, hogy a Windows mellé belerakja az Internet Explorert. A per vége az lett, hogy készül egy Microsoft Windows 7 E, csak az európai piacra, ami nem fogja tartalmazni az IE-t, hanem majd az OEM-ek telepítenek egy böngészőt a gépre. Ezzel persze az Opera nem volt megelégedve, de hát ez van.

Egyébként nincs olyan nagy különbség már a böngészők között, a kiadásaik viszonylag hamar érkeznek. Volt nagy híre az IE8-nak, akitől azt várjuk, hogy az IE6-ot végleg kinyírja, aztán jött a Google Chrome 2.0, amit a leggyorsabbnak mondtak, aztán most az FF 3.5-ös béta mindenkit levert egy memória tesztben. Szóval verseny van, ami jó, de hogy az emberek tudnak-e erről, az rossz. Webfejlesztői szemmel továbbra is minél több böngészőn kell ugyanazt a működést és kinézetet produkálni.