Hatodik kontinens

Nem, nem találták meg Atlantiszt, és nem is kolonizálják a Holdat. Még! A hatodik kontinens névvel az internetet illetik. Kicsit mitologizált megfogalmazás, akik ilyen neveket aggatnak rá, azok valószínűleg még mindig nagy kezdőbetűvel írják. De belegondolva tényleg olyan, mint egy külön kontinens, sőt ország, és lehet párhuzamot vonni a kettő között.

Mint a való életben, vannak, akik kihasználva a hatodik kontinens elég gyenge kormányát, feketében és rózsaszínben utaznak, tudván, hogy újdonsült hazájuk nem fogja kiadni őket. Az embernek vannak igényei persze, ezért külön-külön elhajlik az ember a két szín fele, de mikor a kettő olyan módon vegyül, hogy értékeket lopsz, viszont nőket veszel, vagy pedig a szoftverek mellé nőket kínálsz vételre, na az a társadalom alja.

Aztán vannak a fiatalok, akik selymes arcát ugyan nem látod a neten, de az XD emotikon mindent elárul róluk. Őket nem szeretjük, főleg azért, mert nagyon gyenge minőségben utánozzák az idősebbeket, hülyeséget beszélnek, viszont ehhez nagyon is nagy arccal. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a nem szeretemben bőven vagy irígység is, hogy nektek fiataloknak nem kell nagyot domborítani az életben, csak menőnek kell tűnni. Vagy ez az idősebbeknél is így van?

A kontárok is átszivárogtak a virtuális valóságba, ehhez ugyanaz tartozik, mint a fiatalokhoz, ne terheld a netet hülyeséggel, és ha felhívják rá a figyelmet, akkor ne védekezz, hogy te nem “szakmai oldalt” akarsz csinálni. Ebbe a kategóriába tartozik a minden tudás fája is, illetve azok az egyének, akik azt képzelik, hogy ők nem estek messze ettől a fától. Gyakran megesik, hogy feljön egy bizonyos téma, és akik összegyűlnek, azok értenek is ehhez a témához, aztán a történet fonala vet egy jó nagy hurkot, és teljesen másról folyik már a szó, majd néhány perc elteltével a vér is, mivel késhegyig menő viták keletkeznek olyan témában, amihez a vitapartnerek egyike sem ért.

Dióhéjban ennyit a párhuzamos univerzumokról. Rengeteg kiváló példát lehet találni, hogy az értékek is átlépik az internet határát, de hát csupa jó hírrel nem lehet megtölteni egy fél órás komoly TV adást sem.

Szerk.: és akkor a rosszPCjátékos srác gondol egyet, és különböző ajándékokért rászabadít a netre több száz unatkozó ifjút, és rosszabbnál-rosszabb borítókat és videókat csináltat velük! Eddig is voltak akik megpróbálták utánozni James Rolfe-t, de most egy egész hadsereg lett belőlük! Újabb két honlapot húzok ki a böngészőlistámból…