Este interjú: Richard Stallman

Az MTV Este című műsorában a Budapesten előadást tartott Richard M. Stallman adott interjút (a videóhoz klikk a képre):


Este interjú: Richard Stallman

< ?php drupal_add_js(“flowplayer/flowplayer-3.0.6.min.js”); $flash_embed = “flowplayer("player", "http://udionline.hu/flowplayer/flowplayer-3.0.7.swf", { // controlbar settings plugins: { controls: { // setup auto hide autoHide: ‘always’ } }} )”; drupal_add_js($flash_embed, ‘inline’); ?>

Az interjút felvezető videó összevágás egész jó, minden benne van, amit érdemes tudni, és ráadásul érthető is. RMS interjúja minden, csak nem érthető. Kicsit viccessé is válik, amikor köszönés helyett, csak mosolyog, és az orra megvakarása már jól bevált szokása, mivel több videóban is csinálja. A fejlesztők és a Microsoft szapulása azért túlzás, egyrészt nem minden fejlesztő a megtestesült gonosz, és nem kémkednek utánad, másrészt a szabad szoftver mozgalomnak nem ebben kellene kimerülnie. Make code not war!

Talán a legcélravezetőbb dolog, ha a már megismert operáció rendszereden (általában Windows) próbálsz ki különböző nyílt forráskódú programokat. Ebben segíthet a TheOpenCD projektet, amit a magyar FSF.hu Alaptvány támogat. Ez egy Windows programokat tartalmazó CD csupa szabad szoftverrel. Ezen kívül rengeteg más program van, amiket kategóriákba sorolva, néhány soros ismertetővel megnézhetsz a nyíltforráskód blogon.