Egy ünnepi hétvége

Ma majdnem leestem a székről délután, annyira álmos vagyok. Az esős idő is betett, meg rendesen el is fáradtam a hétvégén. Szombat délelőtt anyám egy kisebb bútorrendezési feladatot adott, ez nyugtatja meg ugyanis. Ezt én is örököltem, ha valami járkál a fejemben, akkor inkább rendet rakok, vagy pakolászok egy új rendszer szerint, mert az lefoglal. Apa felvitte nővéremet Veszprémbe, mikor hazajött nem tetszett neki, hogy megint rendezgetjük a lakást. Neki a régebbi jobban tetszett. Anya azt mondta simán visszapakoljuk, csak mondja meg nyíltan, hogy a régebbi jobban tetszett. Azért azt nem szerettem volna, ha 4 órányi porszívózás és bútorcipelés után vissza a kezdetekhez vezényszó alatt minden marad a régiben. Apa legnagyobb ellenérve, hogy kiiktattunk 3 polcot. Amin csak szemét volt, amit ki kellene válogatni és máris nem kell az a 3 polc…

Vasárnap egész nap Balatonbogláron voltunk szüreti felvonuláson. 24-en voltunk a buszon, ebben benne volt Ildi barátja, aki segített pakolni és vitte este a táblát, plusz a sofőr. Kemény. Béla bának is be kellett állnia trombitázni, mivel nem volt ember. Karnagy nélkül bármit is játszani elég macerás. Azért lement rendben a délelőtti 1 órás térzene, utána egy kiadós ebéd, és szenvedés a buszon, mert eleredt az eső. Mondjuk azért valamit tudtam aludni, mert előző este nem sokat aludtam, mert mikor nem fog az agyam akkor ülök a gép elé. Esti felvonulásra elállt az eső, jó idő volt, és derültünk egy nagyot egy fiú(?) mazsorettesen. Lehet, hogy csak túlságosan feminim mozgása van. Meg mondjuk magassarkú cipője… Vicces volt. Viktor meg is kérdezte egyik mazsorettes csajtól, hogy fiú-e, és hogy buzi-e :). Csak az elsőre kapott biztos igent, plusz kiderült, hogy ő a tanár! Egy srác aki 10 éves kislányokat mazsorettezni tanít. Vartammal múltkor beszéltük, hogy vajon hogyan tudja megállapítani egy pszichológus, hogy csak biológiailag hordozza a neme jellegzetességeit, pszichológiailag nem. Szerintem ez a srác egy triviális eset volt. Mindegy… Menetzene elég jól lement, busznál volt egy kisebb keveredés, rendőr bácsikat még mindig nem észre és együttműködési képességre mérik. 22:15-re itthon is voltunk, aztán hazajöttem. Este gépeztem szokás szerint, mondjuk lehet, hogy 3-ig nem kellett volna :?.

Mert hogy nem ébredtem fel a mobilomra, anyám keltett 7:15-kor, hogy nem-e negyedre kellett mennem. Nem. Háromnegyedre, szóval egy gyors zsemle bedobás, felöltözés, szüleimmel vitatkozás, akik még mindig babusgatnak mintha életem első zenés ébresztőjére mentem volna, aztán irány a zenesuli. Nem késtem el. Egész jól lement az egész, talán az együtt eltöltött idő, vagy a kis létszám teszi (ma tisztán 26 fő), de nagyon jó és közvetlen hangulatban telt az egész. Ezért szeretem a zenekart :). Még ha ez nem is látszott rajtam, mert a közeledő nyelvvizsga nem enged mosolyogni :?.

Sokat jelentene, ha gondolnátok rám 22-én fél10-től, és 25-én 2-től. Veszprémben lesz a vizsga, ez sokat könnyít, hogy tudom hova kell menni és ismerős minden ott. Holnap megyek fel én is, és szombatig maradok. Aztán vasárnap haza egy hétre még a suli kezdete előtt. Hajjaj, még az is… Nem az egyetemmel van a gond, a reghetet nem várom annyira :?.

És egy kis 20.-ai téma, a Szent Korona keresztjének ferdeségéről néztem és olvastam infókat. Ma a Duna Televízión láttam egy műsort, amiben forrást találtak egy 1638-as “balesetről”. Abban az évben tulajdonképpen felfeszítették a korona ládáját, és megsérülhetett a korona, de a kereszt ferdeségére nincsen direkt bizonyíték, mint ahogy azt a mérnökök állítják. Én az eredeti ferdeség elméletben hiszek, de ha akartok győzzetek meg ;).