Álommanó

Az Álommanót szerintem mindenki vágja. Ő az a kicsi aranyos koboldszerű lény, aki az emberek szemébe álomport szór, hogy elaludjunk. Aranyos? Persze ha elfogy az álompora, és neki már nem jut, akkor kicsit nyúzottnak fest:

álmatlan álommanó

De amúgy nagyon kedves fickó, kár hogy számtalanszor átírták az eredeti törénetet, hogy gonosznak állítsák be szegényt. Egyébként az eredeti történetben is van egy sötét rész, mivel az Álommanó testvére maga a Halál. Na de az álommanó akkor sem szedi össze a gyerekek szemeit, és viszi el a Holdra, hogy, megetesse azt a saját gyerekeivel! Áljas rágalom! Ez kb. olyan, mintha a fogtündért megvádolnánk azzal, hogy nem csak a gyerekek fogaiért megy be esténként a hálószobákba…

Gonosz felnőttek… mindenféle hülyeséget kitalálnak… Na, de akkor miután tisztáztuk, hogy az álommanó egy nagyon aranyos figura, térjünk rá a lényegre. Valószínüleg ő is rendelkezik a tér és idő görbítés képességével, csak úgy mint a Télapó, mivel egy éjszaka alatt bejárni az egész Földet máshogy nem lehetne. Ez szerintem logikus :). Na most azon gondolkozom, hogy szólhatnék én hősünknek, hogy időnként hagyjon ki a túrából, és akkor spórolhatna egy embert. Mert nagyon nem bírom azt, hogy alvás nélkül nem mennek a mindennapok :(.

Vasárnap este 1-ig tanultam a módszertant, hétfőn 8-tól zh. Pénteken éjfélkor lesz eredmény. Poór Zoli bácsi lehet, hogy már tárgyalt az Álommanóval… Aztán hétfőn megtudtam, hogy kedden irodalom zh :?. Ami nem annyira vészes, csak kb. mint a viccben:

“Egy közvéleménykutatás során azt vizsgálták, mit gondolnak az emberek a kínai írás nehézségéről. Először megkérdeztek egy parasztbácsit, szerinte mennyi időbe telik megtanulni kínaiul írni:

– Egy élet sem elég rá szerintem.

Megkérdeztek egy középiskolai tanárt:

– 3-4 év szerintem elég rá.

Megkérdeztek egy menedzsert:

– Egy intenzív tréninggel úgy 3 hónap.

És a végén megkérdeztek egy egyetemistát:

– Miért? Holnap zh?”

😆 😆 😆

Szóval este 2-ig tanulás, reggel 8kor zh :?. Aztán fél4-ig egyetem, utána este futás, 9-re otthon voltam, lezuhanyzás, vacsi, tanulás, mert ma módszertantöri szeminárium szódoga volt, aztán fél12-kor nekiálltam mosogatni! 1 órakor hagytam abba, de nem végeztem vele, mára(?) maradt a leghúzósabb része a különböző fazekak, tepsik, stb :?. Reggel még az istant kávé sem oldódott valami instant módon, amit én egyébként az Álommanó idő görbítésének tulajdonítok: egészen egyszerűen a görbített idődimenzióban megromlott a kávé! És ezért majdnem elkéstem Wirth tanárúr órájáról. A lényeg, hogy a hétnek ezen a felén átlagban 4 órát aludtam naponta, és egy kicsit fáradt vagyok :(. Elküldöm ezt a bejegyzést, és rohanok haza, aztán rohanok vissza futni, aztán futáson rohanok :D. Este még nem tudom mi lesz a program, be kellene fejezni a mosogatást, meg tanulni is kell.

Holnap csak egy órám lesz 10-től 12-ig, utána szerintem lenézek a kondiba, nem tudom lesz-e időm délután aludni egyet. Apa mondta, hogy hétvégén segítenem kell neki, meg múlt hétvégén kimaradtak a számítógépes ügyletek, számszerint kettő, azokat be kell most hétvégén pótolni, és lehet, hogy még kettő rámköszön most hétvégén. De így szép az élet :). És most azért elég szép, de tényleg! Persze nem akarok semmit sem elkiabálni…

De azért az Álommanóval le kellene zsirozni ezt az alvásszükséglet kényszert, vagy pedig Karácsonyra kérek a Jézuskától 48 órányi tetszőlegesen felhasználható szabadidőt. Persze ehhez jónak kell lennem. De azért erre nincsen panasz :). Ti is legyetek ám jók ;)!

Frissítés: Most kijavítottam a bejegyzésben a helyesírási hibákat, már amennyire az én tudásom engedi :roll:. Aztán nővérem mondta, hogy a kávét nem púpos teáskanállal kellene szórnom a bögrémbe, azért nem oldódik, de ma kevesebb adag sem oldódott rendesen, szóval szerintem megy a zacsi a kukába. És tegnap lemaradt a leglényegesebb dolog! Maga az Álommanós játék! Ez az egyik kedvenc flash-es játékom, a Nitrome stúdió készítette, nagyon aranyos, hangulatos, és persze addiktív :).