Ájfón

Az egész világ meg van őrülve. Mikor az iPhone első verziója kijött, akkor is meg volt már őrülve, de most mégjobban, mert ez egy fejlesztett verzió! És ez a verzió már kis hazánkban is kapható lesz! Micsoda hír! Milyen jó, hogy engem hidegen hagy :).

Az Apple-ről megvan a véleményem, igaz még egyetlen Apple cuccot sem használtam, de innen-onnan hallomásból úgy döntöttem, hogyha majd lesznek fölösleges 100.000-eim, akkor majd ráérek venni ilyen trendi termékeket. Aral Balkánról talán már tettem említést a blogomban. Ő egy angol úriember (furcsa neve ellenére), a flash fejlesztés egyik legnagyobb elkötelezettje, az nyílt forráskódú flash portál elindítója. És mellesleg rajongója az Apple cuccoknak. Macbook, MacTV, iPhone, meg még csomó más kütyüje van. Az ő blogján van egy bejegyzés arról, hogyan is járt a friss iPhone vásárlás közben :). Igen, a mosoly kicsit gonosz mögöttes gondolattal jár, de nem tudok együttérezni senkivel, aki képes már reggel fél8kor egyik áruház előtt várni, aztán 9kor egy másik áruházba bejutni, majd a pult előtt filózgatni azon, hogy vajon 8 vagy 16 gigás telefont vegyen, és még azt is ott helyben dönteni el, hogy mekkora előfizetést kér. Valószínűleg nem küzd megélhetési gondokkal… Persze nem mehettek el az élet nem fair szájízzel a blogomról, így hát a történetnek sincs vége :). Ugyanis az iPhone, amihez elsőként jutott hozzá abban a bizonyos boltban, rossz volt :D. A visszafizetési követelésénél pedig a boltban elég erősen kellett győzködnie az egyik alkalmazottat, hogy igenis van lehetőség visszaadni a pénzét, csak közben el kell venniük a telefonszámát. Aztán a szolgáltatóját felhívta, és megtudta, hogy nem kell elvesztenie a számát :). A nap végére végülis megmaradt a száma, és a régi iPhoneját használta, de elpazarolt az egész procedúrára vagy 6 órát :D. Persze ez csak annyiban az Apple hibája, hogy rossz telefont szállított ki a boltba. De mivel hősünk már járt sokkal rosszabbul is Apple termékkel, nevezetesen azzal, hogy a Macbookján az új operációs rendszeren többször meghalt a billentyűzet, ezért azt kell mondanom, hogy azért nem teljesen ártatlan a cég… Innentől kezdve mindenki döntse el, hogy mennyire dől be az ügyes marketingnek, csodás csomagolásnak és satöbbinek. Még van rá időtök, amíg a T-Mobil be nem hozza Magyarországra az iPhone-t.

Apa talált egy telefon szerződést, ami elég régi, és megkérdezte, hogy az én telefonom mennyi idős. Én pedig mondtam, hogy olyan 5 éves. Igen, akkor az a szerződés az én telefonomról szól. És köszönöm szépen tökéletesen működik az 5 éves Alcatelem :). Persze ha bekrepál, akkor valami komolyabbat nézek majd, de biztos nem iPhone-t…