Már semmi sem a régi

Hát bizony, már semmi sem a régi. A kapitalizmus semmit nem kímélő rendszerében sajnos a tárgyaknak beépített, megtervezett életciklusa van, méghozzá úgy, hogy 3-4 évente azt cserélni kelljen. Ezzel nincs is addig baj, amíg pl. a 3-4 éves telefonoddal bemész a boltba, mikor ráérsz, aztán veszel egy újabbat, korszerűbbet, szebbet. Vagy pl. a ruhánál is előnyös az, hogyha egy divatosabb darabra kényszerítenek.

NA DE MIKOR AZ EMBER EGYSZERCSAK ELTŰNIK A LAPTOPJA ELŐL, ÉS AZ ASZTAL ALATT TALÁLJA MAGÁT, AZ NAGYON NEM FASZÁS!!!

Velem most éppen ez történt. Ahhoz képest, hogy szépen betörhetett volna a buksim a mögöttem lévő szekrény sarkán, éppen hogy csak meghorzsoltam a bal bokám és a jobb könyököm. Meg nővérem derült rajtam egy jót :). Szóval visszatérve a székre. A szék egyik kereke (mert hogy gurulós, gázliftes irodai székről van szó) már vasárnap vagy hétfőn egyszer csak megadta magát. Volt már ilyen, tesóm hasonló széke is így végezte, akkor azt hittük az idő előtti kaputtot az eredményezte, hogy tesóm már nem igen gyermek súlyú, és ezért a gyerekszék persze hogy megadja magát. Ez egy intő jel! Mondhatnátok, és el is hinném, csak már két hete kevesebbet eszem, és én látom már az eredményét, bár így is 82 kiló vagyok. De utánanéztem egy hasonló kaliberű széknek. Az árából és a No name címkéből láthatjátok, hogy nem egy minőségi árú, de azért 120 kiló teherbírás van feltüntetve. Szóval nem gyerekszék. A minőségét megőrzi nincs odaírva, de én valahogy nem fogadom el, hogy egyszerű anyagfáradás történt az én, és tesóm pár évvel korábbi esetében. Azért ha az ember egészen egyszerűen leesik egy székről, teljesen hétköznapi használat közben (igaz, hogy vagy 6-7 év használat után), akkor ne szakadjon le az ülőtámlája, és ne vágódjak hanyatt!

A problémát megelőzendő ne hízzatok el, vegyetek fából készült hokedlit (nekem ezek után az fog jutni), vagy egészen egyszerűen vegyetek ugyanilyen gázliftes széket, csak magas háttámlával, ami drágább, de sokkal masszívabb. Veszprémben ilyen székeink vannak. Bár megjegyzem, hogy egy olyan székkel is vágódtam már hanyatt! De a széknek nem lett semmi baja :). Lehet bennem van a hiba…