Ahány ház, annyi flame

Az ember szeret acsarkodni. Még ha nem is az utcán köt bele mindenkibe, de az interneten előbb-utóbb biztosan beszól valakinek. Hogy miért van ez, pontosan nem tudom. Szabinak nagyon tetszett az idézet, ami néha megjelenik az oldalamon, hogy “A világon az ész van a legigazságosabban elosztva, mindenki úgy érzi, neki egy kicsivel több jutott”. Talán ez áll minden mögött. Ál-tudományosan bizonyítva, Aral Balkan flashguru blogján egy átlagos bejegyzésre 3 komment jut. Azonban arra a bejegyzésére, hogy a ColdFusion (az Adobe saját szerveroldali nyelve) halott, rögtön 87 hozzászólás érkezett, hogy megvédje kedvenc technológiáját a gonosztól! De hazai távlatokban gondolkodva a HUP mostani rekordját kétségkívül a Microsoft vs. EU tartja a maga 305 hozzászólásával, de hogy az elnöki választást a Silverlight technológiával közvetítik, arra is 98 szövegecske érkezett, csupa online videó szakembertől.

De talán nem csak az dominál, hogy az emberek okosabbnak hiszik magukat ezekben a témákban, hanem bálványozzák ezeket a dolgokat! Microsoft fanok a .NET-et, a ColdFusion-ösök a scriptjüket, a pingvin rajongók a Linuxot, vagy egyszerűen csak az Ubuntut. Divatos angol kifejezéssel élve: bullshit! Ahhoz képest, hogy az inkvizíció elítélése triviláis, és a vallási szabadság is alapvető jog a nyugati országokban, bizony nem vesszük észre, hogy beteges ragaszkodásunk nevetséges, sőt szánalmas.

Ezért kell valami más szögből megnéznünk a dolgokat. Például ha a Simpson család egy epizódjában magunkra ismerünk, akkor rájöhetünk, mennyire is ostobán, gépiesen, manipulálhatóan cselekszünk. De sajnos még ez sem igaz mindenkire, vannak olyanok, akik az alábbi videórészleteket egyáltalán nem találják viccesnek 🙁 . Ahány ház, annyi fajta önkritika…

Egy teljes Simpsons rész van dedikálva Hófehérke félbehagyott, mérgezett almás cégéről, nézzétek meg azt is, mikor Bart Steve Mobsot szinkronizálja, mikor Lisa megkapja a gyönyörűen csomagolt, ellenálhatatlan, “szexi” dobozt és mikor Lisa ellátogat Steve Mobshoz. Az iMozgalomról egy csomó képet találni neten, talán a leghíresebb Magyarországon Sári Péter iSokol alkotása. Mindent összegezve ne hagyjátok, hogy egy gödörbe esve, majd hangokat hallva fentről elkezdjetek sarat dobálni a nyíláson keresztül, mert nem fogjátok eltalálni a hang tulajdonosát, és csak mélyebbre ássátok magatokat. Inkább kiáltsatok fel egy viccet, mert amíg röhög az ember, addig sem trollkodik :lol:.