Webfejlesztő civilben

Túl vagyok a 3 hetes tanfolyamon, valamint a mai utazás annyira lefárasztott, hogy mást nem igazán tudok csinálni, ezért gondoltam szólok a gömbölyűbb látogatóimhoz is. Olivér már mondta, hogy nem sokat értett az utóbbi bejegyzésekből. Egyrészt házifeladat volt megírni ezeket, másrészt karrierépítés miatt sem bizonyult hasztalan időtöltésnek. A tanfolyamon egy raklapnyi tanácsot kaptunk, ebből az egyik az volt, hogy inkább ritkán, de tartalmas bejegyzéseket publikáljunk, ne pedig gyakran, de lapos irka-firkákat. A látogatói statisztikán ez kezd is látszani:

kewlap látogatók

A statisztika a szeptember 1-től november 1-ig mutatja a látogatókat napra lebontva. Szeptember elején nem volt új bejegyzés, ez egyértelműen meg is látszik, utána beállt az oldal a szokásos 1-13 látogató/nap népszerűségre. Majd utána jött a soha nem látott csúcs, amit egyrészt a HVG-ről írt bejegyzés produkált, másrészt a tanfolyamra készített WSDM variációk írás, ami elég nagy publicitást kapott azon a héten. Ezzel beállt az októberi csúcs: 65 látogató egy nap. Nyáron ennél is magasabb szirteket sikerült megmászni, de egyrészt arra nem tudok magyarázatot adni, másrészt nem volt tartós. Talán a mostani roham leültével megmarad a 10 látogató/nap fölötti érdeklődés.

De természetesen a blogon nem lesz technokrata forradalom, szeretném megőrizni a személyes témákat. A kettő közötti szakadékot áthidalni nem lehet, mindenképpen ketté vagy több részre kell szétválasztanom a blogot. Ennek a kidolgozására nagyon profi és alapos tervezési folyamatokat tanultam a kurzuson, valamint az ősszel sikerült egy magasabb szintre lépnem az infrastruktúrát tekintve. Tehát már csak idő kérdése a blog egy új formába öntése, aminek reményeim szerint mindenki csak örülni fog majd.

Addig is majd szépen adagolom az informatikamentes bejegyzéseket, nagyon sok anyag hever még a merevlemezemen. Maradjatok velem ;)!