Télifón

Az iskola összevonással olyan nagyszabású tervek is születtek, hogy minden vezető kap egy új mobilelőfizetést, amivel egymást olcsóbban tudják hívni. Ez amolyan járulékos költség, hogy más is megszedje magát a kizárólag szakmai döntésből. Tehát anya kapott két új mobilt, egyet saját használatra, egyet pedig a munkahelyi ártalom miatt. Az új készülékbe át kell rakni a régi készülékből a számokat, ezt pedig anya egy szakemberre bízta, mivel ő szegény nem ért hozzá. Persze akkor még nem tudta, hogy a szakember sem ért hozzá :). Az úriember szólt anyának, hogy látta, amint megszakad a folyamat, de csak néhány szám nem került át az új készülékbe. A szakembernek furcsa arányérzéke van, mivel a számok A-tól K-ig kerültek át, ami 61 szám, és mivel anyának van egy papíron vezetett telefonkönyve is, ezért ránézésből megmondta, hogy az a néhány telefonszám, az bizony a számok 2/3-a! A szakember nevét nem tudom megmondani, ezért csak óvatosan bánjatok minden tapolcai mobilos szakemberrel!

Aztán a következő gond: mikor valaki hívja anyát, és a neve a K vagy annál előbb található az ABC-ben, akkor kellene, de nem jelenik meg a neve anya kijelzőjén. Valami beállítási gondra gyanakodtam, de miután vagy 10-szer átjártam minden egyes menüt a telefonon, semmi ilyet nem találtam. Aztán tegnap este az ágyban jutott eszembe valami: anya telefonjában a számok a magyarországi 06 30 formátumban vannak beírva, míg a telefonba a központból a számok a nemzetközi formátumban jönnek tehát +36 30. És láss csodát, átírom a számot anya telefonkönyvében a nemzetközi mintára, és rögtön felismeri, hogy bizony Gábor hívja anyukáját! Azért egy ilyen konvertáló funkciót kihagyni egy telefonból… Egyébként egy Nokia 1650-es példányról van szó.

Anya korábbi telefonja egy Nokia 2760-as volt, ami most tesómé lett, mivel az ő Alcatel e256 telefonja 1 év használat után napi 3 aksi feltöltéssel volt csak hajlandó működni. Anya rossz cserét csinált, igaz erről ő nem tud, és szerintem nem is érdekli. Tesóm bőszen keres képeket, hangokat, és játékokat az új telefonjára, amivel persze engem nyaggat, én meg így két szüret között nagyon készséges vagyok persze…

Az én 5 éves telefonom, egy Alcatel 535-ös (2003-ban jelent meg, ma már nem gyártják) keményem állja a sarat, semmi gondja nincsen. Azért néha kikapcsol indok nélkül, és ha egy új telefon után kell néznem, akkor azt biztosan úgy fogom megvenni, hogy utánajárok mit tud és mit nem.