Tavaszi átalakítás

Csaknem egy évi álmodozás, majd fél évi tervezgetés, és 4 heti tényleges munka után átalakult az oldalam. Ha számoznám ez lenne a 3.0-ás kiadás, kezdtem egyszer egy fekete-fehér full-flash oldallal, amit nem sokan láttak, majd jött a PHP-s oldalam, ami 2006. január 18.-tól egészen 2009. február 24.-éig szolgálta ki a látogatók és főként az én igényeimet. Tavaly tavasszal lett elegem a saját szkriptjeimből, mikor misztikus módon egyes hosszú blogbejegyzések elküldése helyett 404-es hibát dobott az oldal.

Majd idén ősszel kezdtem meg az előkészítéseket, miután nyáron alaposan megismertem a Drupalt.

47 üzenőfal üzenet, 195 blogbejegyzés és 119 blog hozzászólás került át erre az oldalra, így gyakorlatilag minden onnan folytatódik, ahol abbamaradt. Kizárólag a Katona nevű játék hozzászólásai nem kerültek át, és a későbbiekben sem szándékozom kommentálhatóvá tenni a flash programokat. A referenciák listája kibővült, és felraktam egy jó régi kígyós játékot, nem tudom ez kint volt-e már korábban. A többi tartalom nem hogy bővült, hanem kicsit szűkült is. Az ismerősök, barátok és egyéb hasznos oldalak linkje képként beépül a dizájnba, valamint az én rövidke bemutatkozásom a láblécbe került külön oldal helyett. Ha valaki az ismerőseim közül rendszeresen blogol, de a honlapja még nem kapott helyet a digitális könyvespolcon, akkor feltétlenül szóljon, és pótolom a hiányosságot.

Teljesen új, bár számotokra érdektelen, hogy angolul is lehet néhány dolgot elolvasni a honlapon. A tartalmak többsége továbbra is magyar lesz, mivel a világon nincs szebb nyelv, és különben is az angol a nyelvek Microsoftja. Paradox módon ez a kétnyelvűség olykor több munkát fog adni nekem, noha pont azért váltottam, hogy kevesebbet keljen az oldallal törődnöm.

Az átalakulásról dióhéjban ennyit. Amíg az oldal az átalakítás miatt nem üzemelt, kapásból 3 bejegyzésnyi téma ötlött fel bennem: zenés, játékos és linuxos. Ebből kettő biztos érkezik a jövő héten, a pingvinnel talán majd máskor riogatlak titeket 🙂 . És természetesen az oldal is fejlődhet, bővülhet még, ahogy hibákat, vagy ötletes megoldásokat találok.