Roger that

Most egy picit megint katonásdit játszunk :). Hát jah, a világgal nem is lenne baj, ha mindenki csak ülne a gépe előtt, és a monitoron nézné a sok vérvörös pixelt egy-egy lövésnél. Pedagógia szemináriumon majd tartunk Tomival egy kiselőadást, hogy milyen hatása van a gyermekekre az erőszak, de arról szerintem kerül majd ide is egy kis infó :).

Assault Cube

Assault Cube 1 Assault Cube 2

A Cube engineről már írtam egyszer még a Police Forces kapcsán, ez a játék sem sokkal szebb és élvezhetőbb, csak gondoltam bemelegítésnek jó lesz :). 19 mega az egész játék, ingyenes, bár mondjuk csak a tartalma, a motor az mintha closed source lenne… Mindegy, kicsit érdekesen lehet fegyvert választani, és az is kicsit vicces, mikor kiállsz az ablakba, lövöldözöl egy szál pisztollyal és a pisztoly akkorát visszalök, hogy 3 lövés után, már nem is az ablakban állsz :D. De amúgy kicsi játék, gyorsan tölt, el lehet játszani vele egy darabig. Ha gondoljátok próbáljátok ki, a hivatalos oldalon le lehet szedni.

America’s Army

Americas Army 1 Americas Army 2


I am an American Soldier.

I am a Warrior and a member of a team.

I serve the people of the United States and live the Army Values.

I will always place the mission first.

I will never accept defeat.

I will never quit.

I will never leave a fallen comrade.

I am disciplined, physically and mentally tough, trained and proficient in my warrior tasks and drills. I always maintain my arms, my equipment and myself.

I am an expert and I am a professional.

I stand ready to deploy, engage, and destroy the enemies of the United States of America in close combat.

I am a guardian of freedom and the American way of life.

I am an American Soldier.

:D:D:D

Na jó, nem illik ezen nevetni! Ez a híres Soldiers’ Creed. Ez annyira komoly dolog, hogy az amerikai hadsereg még egy játékot is csinált Americas’ Army néven ami ingyenes letölthető. Komoly mi? A dolog érdekessége, hogy tinédzsereknek szánták, ezért ki van spórolva belőle a realitás ami a sebzést és halálozást illeti. Amúgy nagyon profi munka. Kormányzati pénzekből nem is lehetne ez máshogy.

Először a méreténél megütközünk: 2,8 giga! Öhh. Mondhatnánk ezt először, de ingyenes játék, mindenhonnan le lehet tölteni, a magyar oldalról elég szépen jön lefele 53 db 50 megás részbe becsomagolva. De mielőtt elkezditek leszedni had áruljak el valamit a csomagolás szerkezetéről! Overpackaging! Úgy látszik amerikában ez mindenhol divat :D. A lényeg, hogy a 2.8 gigás fájl az egy önkicsomagoló rar fájl, ami azonnal elkezdi kocsomagolni magát a windows-os meghajtód tempjébe. Tehát ott kell kb. 3 giga hely. Ha ez megvan, akkor utána jön maga a telepítés, mivel az előbb csak a telepítőfájlokat másoltad át. Ez még 3 giga. Adjuk is össze: 2.8+3+3 = majdnem 9 giga, mire végre játszani tudsz a játékkal. Elindítás után kell egy regisztráció, amivel kedves virtuális amerikai hős kapsz egy virtuális helyet, ahol a kitüntetéseidet tárolhatod. Meg persze a központban is tárolnak téged ;).

Aztán maga a játék! Először kiképzést kell teljesítened mint minden rendes amerikai katonának amik közül a robbanó fegyveres feladatok a nehezek, mivel Tesco gazdaságos módon kapsz két gyakorló töltényt és 1-et amivel vizsgázol. És így tessék eltalálni a kiszuperált Apache helikoptert 500 méterre tőled ;). Én itt abba is hagytam. Persze ha élvezhetően futna a gépen, akkor még küzdenék a kiképzőtiszttel, de így megy a lomtárba.

Mindent összegezve, az amerika kormány hihetetlenül jó marketing fogása ez a játék, ha egy amerikai kapacitásű gép kerül alá, akkor szerintem minden ellenkezés nélkül begyalulja az ártatlan lelket, és csak azon kapja magát, hogy erőszakkal békét hoz egy népnek. A játéknak olyan hangulata van, hogy az valami hihetetlen, mindehol el van szórva a fenti idézethez hasonló agymosó szöveg, és piros-kék-fehér színben pompázik minden. A feladatok kicsit realításukat vesztik, mivel a fizikai vizsgát mi csak WASD kombóval csináljuk, abszolút fölösleges szerintem. A fegyverek kezelésére meg kicsit több próbálkozás kellene. Az élő csatát nem volt kedvem kipróbálni, mivel zabálja a gépet, és az én időmet ezáltal is. Ha gondolhátok próbáljátok ki.

Soldier of Fortune 2

<a href="/kepek/blog/roger_that/sof21.jpg"?phpMyAdmin=257a7a87b8cf4ae037138fc9b446c781&phpMyAdmin=DoBJFgKSGp2-X9-IgA5aNY3nwed>Soldier of Fortune 1</a> <a href="/kepek/blog/roger_that/sof22.jpg"?phpMyAdmin=257a7a87b8cf4ae037138fc9b446c781&phpMyAdmin=DoBJFgKSGp2-X9-IgA5aNY3nwed>Soldier of Fortune 2</a>

Tomi rögtön megjegyezte mikor említettem neki, hogy “Te Udi. Ez illegális.” Hát jah :oops:… Pénzes mondjuk így :). De ez kihagyhatatlan ha már FPS-ekről írunk. Ugyanis a legendás GHOUL 2.0-ás motor dübörög a felszín alatt! Vagy inkább kattog :??

Nézzük a tényeket. 36 sérülési zóna van az embereken, ami több mint kielégítő, és a testrészek ugyanolyan látványosan robbannak el, mint az első részben, plusz még a padló és a falak is kapnak szép sérüléseket, hogyha elvétjük a célt. Pozitívum még továbbá, hogy minden sci-fi elemet kihagytak, kizárólag valóságos fegyverek vannak. Létezik egy véletlenszerű küldetés generátor is, és nagyon dúrva küldetések is vannak.

Nézzük a gyengéit a játéknak. Siralmasak az intrók! A teherautó kereke 10 szög! A sofőr nem tekeri a kormányt mikor fordul az autó (elég bénán persze, de fordul). És a halálozási animációk is tudnak érdekesen alakulni, amikor a fickó véresen elhull kezünk által a fal közelében és ahogy szelleme elszáll a megviselt porhüvelyéből akkor a test felcsúszik a falra! Ez ám a dúrva :D!

Mindent összevetve elmegy a játék. A feltörésekkel eljátszik az ember 2 órát, de utána van egy olyan játéka, amit csak ki kell zippelni és játékra kész. 1,5 giga zippelve… Valamint egyik játékban sem ennyire élethű a teherautóról lövöldözés, és a dzsungelharc. Ami nagyon brutális! Leszedek 2 kolumbiai kreol drogárust (Latin amerika története rulez ;)), lépek egyet és a harmadik által dobott gránát már ketté is szedett, mert nem láttam, hogy dobott valamit, és hogy hova esett, mert akkora a bozót. Plusz a LAN-ozás is sokkal élvezetesebb, hogyha egy head-shot után elrepül a társ feje ;). Egyszóval érdemes kicsit warezolni 😛

Most ennyi fért bele, a képeket majd később rakom föl, meg ezekről a játékokról lesz szó a gyermeki erőszak és a számítógépes játékok munkacímű bejegyzésben is, kicsit részletesebben :). Legyetek jók, ne fogjatok való életben fegyver másra, inkább ragadjátok meg az egeret. Éljen a E-Sport :D!