Ráncfelvarrás

Kisebb ráncfelvarrást követtem el az oldalon. Mindenképpen szerettem volna valamelyik mikróblog szolgáltatást beágyazni, valamint a zenehallgatási szokásaim is jópofa megosztásnak tűntek. Mivel az oldalsáv nagyon hosszúra nyúlt volna, a középső tartalom pedig túlságosan széles volt (statisztika szerint a 60-70 karakteres sorok a legkönnyebben olvashatóak), ezért két oldalsó oszlop mellett döntöttem. Az egyet balról, egyet jobbról kialakítás nem annyira jött be, ezért raktam mindkettőt a jobb oldalra. Ez blogger körökben úgyis népszerű.

A legtetejére helyeztem az PayPal adomány linket (money makes the world go round), utána a mikróblog üzeneteim a Twitterről, majd a Last.fm utoljára hallgatott és végül a korábbi ikonos listák. A Twittert egyszerűbb volt bedrótozni, de igazából az Identi.ca felületét használom mindig, az üzenetek pedig átmennek a Google Zümmre is, így igazából bármelyiket követhetitek, nem maradtok le semmiről.

A ráncfelvarrás nem ment gond nélkül, mivel át kellett térnem egy másik kialakításra. Hiába temették el az IE6-ot, én mégis igyekszem kiszolgálni a tántorgó öreget. Linux alatt Wine-nal egy idő után annyira elkezdi dolgoztatni a gépet, hogy csak a kikapcsológomb segít, ezért át kellett jönnöm Windowsra. Amit azért akartam elkerülni, mert ki kellett alakítanom a megszokott munkakörnyezetem. Vimet gyorsan találtam, CSSTidy szintén hamar megvolt, és az automatizált scriptjeimet is átírtam Windows módra. Közben hirtelen felindulásból töröltem a Total Commandert (shareware, 30 nap után törölni kell), helyette felraktam a FreeCommandert, ami ugyan nem szabad szoftver, de legális.

Ráadásként beépítettem a Google Analytics elemzőjét, kíváncsi vagyok hogyan alakul a látogatottságom. Ez majd egy hónap múlva kiderül, illetve akkor, ha eszembe jut megnézni.