Project Bossanova – a jelentkezők

Az előző bejegyzésemben kifejezett aggodalmam beigazolódni látszik. Ma elérhető a Project Bossanovára jelentkezett játékok listája, azzal az egyértelmű utalással, hogy kiket támogassunk. Íme a bizonyíték, hogy az OMG Ubuntu mögött álló Ohso igazából csak adományokat dob bele a perselybe, nem saját játékot készít. Nézzük a választékot.

Avaneya

Avaneya

A sors iróniája, hogy ez az a törekvés, amiről az Ohso nem tudott, így hiába hirdették magukat a legelsőnek. Az Avaneyáról sokat nem tudni, MMO, RTS, egyéb műfajként van feltüntetve, ismert a játék mögött megbúvó történet és kb. ennyi. A Project Bossanova oldalán lévő bemutatkozás sem árul el sokkal többet. Információ hiányában igazán nehéz eldönteni, hogy megéri-e a szavazatot. Amúgy is szabad szoftverről van szó, tehát nem csak most lehet támogatni, és nem csak így.

MMT – Runserver

MMT

Érkezett egy számomra még ismeretlen MMORPG játék. A bemutatkozásból kiderül, hogy valószínűleg azért, mert eddig orosz nyelven készített Windows játék volt. De most átkerülnek Linux alá, a Unigine engine kivételével nyílt forráskódú lesz. Viszont a Unigine licencet meg kell vásárolni, tehát egy kezdőtőke mindenképpen jól jönne a csapatnak. A kérdés, hogy mennyire éri meg az MMORPG piacon a WoW árnyékában beruházni.

Happy Burst Day

Happy Burst Day

Miután megnéztem a bemutatkozót az az érzésem támadt, hogy ezt a játékot már valahol láttam. Aztán könnyen lehet, hogy mégsem, de a többjátékos lövöldözőkből már hihetetlen túltelítettség van a Linuxos játékpiacon. Hiába vicces és aranyos, ilyen játékból nem hiszem hogy kellene még egy.

Breath

Breath

A bemutatkozó alapján igen sok a kérdőjel. Már az izgalmas, hogy mivel az UDK segítségével készült, de az Unreal 3 motort soha nem fogják portolni Linuxra, akkor mégis hogyan lesz ebből Linux exkluzív cím?! A történet egy picit veszélyes, meg lehet csinálni nagyon rosszra és egészen eredetire is: egy távoli jövőben, ahol a média agymosása egy idealisztikus képet fest, mi egy kitaszított tizenéves leszünk, aki az erőszak, drogok és szex valós képét is megismerjük.

Az eddig elhangzottak alapján úgy gondolom, hogy minden Linux játékos szíve egy picit elszorul. Talán ha az MMT nem akarna MMO babérokra törni, hanem egy jó kis egyjátékos történetet kapna, akkor oda tenném a voksom. De így egyik játékot sem választom, hanem az egyéb gombra kattintok.