Netes ez meg az

Először a Neptunról. Semmi új a nap alatt, Tomi írt róla egy cikket, az e heti Helyi téma még nem hozta le, jövő héten meg már kicsit elavult lesz a téma. A lényeg az, hogy a helyzet változatlan. Azért annyira nem, sokat javult a felhasználói felület, nem kell már háromszor annyit kattintani, ezért egy korábbi projekt elavulttá vált. A felhasználói felület változott, de a szerveroldali dolog egyáltalán nem, ezért megint vannak szerverhibák, és mivel maga a felhasználói felület html része sem változott semmit, ezért a kiszolgálók terhelése sem javult semmit. Meg vagyok győződve róla, hogy semmit nem tehetünk ez ellen, mivel a Neptunt a Microsoft egyik hazai arany partnere csinálja, ezért nem tudunk elszakadni a cég óriástól, de azért lehetne normális szerver-kliens alkalmazásokat írni.

Levelezés. NE HASZNÁLJÁTOK A BEJÖVŐ MAPPÁT A LEVELEITEK TÁROLÁSÁRA!!! Szerintem ezt senki nem mondta el Magyarországon, voltak amolyan net etikett ajánlások, de erről egy szó sem volt, hogy a POP3 fiókok nem tudják megkülönböztetni a bejövő mappában szereplő leveleknél az olvasottságot és olvasatlanságot. Ezért ha valaki korábban netes felhasználói felületet használt, és innentől kezdve áttér asztali felületre, vagy másik netes felületre, akkor az új rendszer minden levelet ami a bejövő fiókban van könyörtelenül átmásol! Ezt a tanácsot másik bőrén tapasztaltam, és most jön a saját tapasztalatom: ha a Gmailben átirányítjátok a leveleket, akkor ne állítsátok be, hogy legyen másolat az eredeti szerveren, mivel a Gmail 6 gigát képes tárolni, és jelenleg nincs más olyan kiszolgáló, aki ezzel képes versenyezni, ezért egész egyszerűen be fog telni az a bizonyos másik tárhely. Én ebből az okból két hétig nem voltam elérhető az citromailes címemen…

Érkezik a FireFox3! Igaz tavaly karácsonyra ígérték, és most 2008 nyara van, de már lehet tölteni a kiadási esélyest. Igaz, mindenhova kiírják, hogy csak tesztelési célból töltsük, de elég stabil, és annyira jó fejlesztések vannak benne, hogy én már le is töröltem a 2-es verziót. Ami picit fáj, hogy jelenleg még nincs FireBug kiegészítő hozzá, de valószínűleg nyárra már érkezik az is, mire nekiállnék komolyabb webfejlesztésekbe.