Mindfuck

A címben szereplő kifejezés angolul frappáns csak. A magyar agyrém nem igazán fejezi ki a borzalom teljes mélyét. Bármikor és bárhonnan ránk törhet! Na jó, nem bárhonnan, mert azért mégiscsak a bolond lyukakból fúj a bolond szelek többsége.

Egyik fő forrása a gyermekfilmek. Felnőtt fejjel az ember úgy emlékszik, hogy a gyermeki fantázia egy nagy színes káosz volt, amiben semmi logika nincs. Ezért általában beszívva próbálnak olyan világot alkotni, amiben azt hiszik a gyermek otthon érzi majd magát. De nem. A Nostalgia Critic is ráérzett erre, mikor legutóbbi videójában összegyűjtötte a 11 legképtelenebb filmet, filmrészletet. Igen, a Dumbóban én sem szerettem kis koromban a rózsaszín elefántos, halus részt, és most közeledve a 23-hoz nem szerettem, mikor a Tigris színre lép moziban egyszer csak a film közepébe beugrik egy se animációs technikájában, se zenei dallamában, se hangulatában, és amúgy is teljesen értelmetlen dal betét a tigrisekről! Szerintem az Aladdin óta pakolják bele ezeket a Disneysek, de könyörgöm a Dzsini az táncos volt, dalos volt, tudott varázsolni, ezért az időben, térben, logikátlan táncolós-énekes jelenetek elfogadhatóak voltak! De a Száz-holdas pagonyban?

Másik fő forrására még csak azt a mentséget sem lehet találni, hogy a gyermekeket akarják megörvendeztetni. Bizony-bizony. A technika valódi ördöge az, ha működik a fényképezőgép vagy a mobil ami hírtelen előkerül, és lekapja azt, amin a fölnőttek egy hétig csak maguk között röhögcsélnének. De így hogy meg van örökítve, és ráadásul az internetre is fel lett téve, elég sok emberbe fog előbb-utóbb belefúródni a szűnni nem akaró, gyötrően kínzó, megválaszolhatatlan kérdés: mi a fasz?!

pictureisunrelated.com

Kicsoda? Hol? Hogyan? Mikor? És egyáltalán miért? Ezek azok a kérdések, amikre senki nem tudja a választ a Picture is Unrelated blogot böngészve. Tyúk vagy a tojás? Ugyanmár! Ezt neked élet nagy kérdései…