Karácsonyi ajándékok

Kellemes ünnepeket és boldog újévet kívánok minden kedves olvasómnak!

De hogy ne üres kézzel, teli szájjal kívánjak ilyeneket, adok néhány tippet, hogy honnan szerezhettek be néhány játékot a téli napokra. Ezek nem nyílt forráskódú játékok, de mindegyikük ingyenesen beszerezhető. Elsőként nézzetek el abandóniába, ahol különböző régi, alkotóik által hátrahagyott játékokat találtok, legtöbbjük fut Windows alatt, de ha nem, DosBoxban érdemes kipróbálni őket.

Az Electronic Arts még ősszel ingyenesen elérhetővé tette a Red Alert sorozat első részét mindenki számára, második része pedig akkor tölthető le, ha megrendeled a 3. részt. Ha lemaradtál volna a bejelentésről, akkor a Red Alert honlapjáról beszerezheted az eredeti Red Alert két lemezét, valamint segítséget is kapsz XP, illetve Vista alatti működtetéséhez. Linuxosok az OpenRedalert klienssel próbálkozhatnak.

Nem csak az EA kegyes hozzánk, hanem a Rockstar Games is, így a Classic sorozatában nagy sikerű játékait kínálja egy ingyenes regisztrálás után letölthetővé. Így be tudod szerezni az eredeti GTA-t, GTA2-őt és Wild Metal nevű játékot (ez kimaradt az életemből, de biztos jó). A gétéákról tudom, hogy átdolgozták, kompatibilissé tették az újabb rendszerekhez, így nem lehet gond Windows alatt futtatni. Linuxon egy kis Wine bűvölés után elindul a GTA, a GTA Settings program kéri az MFC42.dll fájlt, amit be lehet szerezni a DLL Filesról, és utána minden probléma nélkül lehet nyomatni a játékot.