Első lépés a felismerés

Tudjátok mi a közös a szerelemben, súlyos függőségben, részegségben és elmebajban? Te nem, csak mások látják rajtad, hogy nincs minden rendben. Egy teljesen más szemszög kell hozzá. Néha az ironikus humor is rávezető lehet.

XKCD Typewriter

Az XKCD-n bukkantam erre. Mihelyt elmosolyodtam, rögtön rá is fagyott a mosoly a borostás arcomra. Gyakorlatilag bénító ez a fajta függőség, mikor minden 3. percben késztetést érzek arra, hogy elindítsam a böngészőt, és megnézzek néhány oldalt, van-e valami új rajta. Ugyanígy vagyok az MSN, IRC és egyéb dolgokkal, mintha egy ablak lenne a világra, amin ki kell néznem, mert biztos történik valami érdekes. De aztán semmi. Többször próbáltam viccesen nyugtatni magam, hogy az én localhostom sokkal érdekesebb, mint maga a World Wide WTF.

De egészen a fenti képig nem léptem ellene semmit. A napokban beüzemeltem egy RSS hírolvasót, amibe beleraktam azt a 15-20 oldalt, amit kényszeresen ellenőriznem kell. Így az ellenőrzésük legalább nem vesz el annyi időt. Ezen kívül megpróbálok kevesebb időt az azonnali üzenetküldőkön tölteni. A Workrave bekapcsolása is segít abban, hogy tudjam az idő halad, de az én munkám nem. Ezekkel együtt, és még néhány más dolog segítségével lassan, de biztosan újra emberi formát fogok ölteni. Első lépés a felismerés, de a többi sem gyerekjáték…