Élet a monitoron kívül

Olyan nincs :D. Viccet félretéve persze hogy van, meg vagyok róla győződve, hogy Guszti nem tud arról, hogy neki van iwiwen profilja :).

Amúgy minden más már elektronikusan megy, nem menekülhettek tőle. Én sem, de én nem is akarok :). Na jó, tegnap azért jól esett 16 óra gépezés után az esti séta, aminek a végén meg is áztam, de az is jól esett. Egyébként tegnap néztem meg a Mátrix 1-et életemben először! És ez komolyan nem vicc! Az első részt még sosem láttam, csak a másik kettőt, meg az Animátrixot. Morpheus tulajdonképpen egy olyan überkocka srácot keres, aki a fejében on-the-fly képes átkódolni a Mátrixot, tehát a világot a geekek mentik meg :). Ennyi a film tanulsága számomra. A szerelmi szál nem érdekel benne, majdnem minden filmbe raknak, csak hogy legyen, a van-e sors vagy nincs-e nem érdekel, az orákulum meg játszik a többi tudatlannal.

Persze hazudnék, ha nem gondolkodtam volna el a filmen, meg egy csomó más dolgon így az életemben, meg hát nem is sétál ok nélkül az ember 22 órakor. De már jó ideje gondolkodok az életemen sokmindenben, és semmire sem jutottam. De ezt is már írtam a közelmúltban, hogy nem hibákat kell keresni, hanem hinni magamban, ami nem elsősörben saját magam becsapása, hanem a pozitív jellemzők kiemelése, és a negatívok elfelejtése. Just do it. Kommersz nájki szlogennel agyoncsapni a bejegyzést? 🙂 Jön még rosszabb is: hosszas keresgélés után ráakadtam a megfelelő fejlesztői környezetre a jEditre, Java cuccra épül pont úgy, mint az Eclipse csak sokkal kisebb, és szerkesztő, nem IDE, szóval sokkal szabadabban mozoghatok benne. A javanak hála windowson és linuxon is ugyanúgy tudok fejleszteni, akár flasht is, aztán nyáron szépen áttérek a haXera, főleg úgy, hogy a 2.0-ás kiadásban lesz már php is. Van most egy nagyobb költöztetés kilátásban, a Battle for Wesnoth játék magyar portálját fogjuk hamarosan költöztetni. A játékot nyugodtan töltsétek le, tud magyarul, majd talán írok róla többet, nagyon függővé tud lenni, és a magyar fordítók között ismerős névre is bukkanhattok ;).

Remélem nem fájt azért annyira ez a kis infós áradat. Néha fel kell nézni a monitorból, csak annyi. Pont úgy, ahogy én most kinézek a B épület második szintjéről, és látom a napsütést, a fákat, hallom a csicsergő madarakat, a teremben nincsen senki, a táblán fel van tüntetve, hogy “Villany pótzh és vizsga I201”, néha kívülről beszűrődik, ahogy a folyosón közlekednek, és iszonyú gyorsan száguld az adat a gépembe a HÖK WIFIjéről :D! Az OpenSolaris 2008.05-öt töltöm, 737 kb/s-kel zuhan bele a vinyómban, mindjárt összepakolok, otthon kajálok valamit, talán csinálok magamnak tejbepapit, aztán kipróbálom ezt az oprendszert. 2 nem elég a gépemen :). Ház ez megint jó kis bejegyzés volt, sziasztok!