BUÉK 09

B.U.É.K! Vagy bú ék? Bizony nem tudom rácsukni az ajtót 2008-ra, valamivel ki van támasztva. Ezzel a bejegyzéssel szeretnék pontot tenni a végére, ezért legalább akkorát fog szólni, mint egy betiltott, illegális petárda. Legalábbis remélem, hogy nem a kezem száll le tőle.

Mit is ünneplünk ilyenkor? Valaki szerint semmit, ma Szilveszter, holnap Fruzsina, nincs itt semmi látnivaló, tessék oszlásnak indulni! Van aki pedig igenis be fog rúgni, és mások mesélik el helyette a történteket. Én az utóbbiak pártját fogom, és igenis az udionline.hu nem a kultúrált alkoholfogyasztás híve! Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én igenis jobbnak tartom, ha elmegyek inni kéthavonta egyszer, hazajövök, széthányom a fejem és esetleg a garnitúrát, aztán ennyi. Szerintem sokkal humánusabb megoldás annál, minthogy minden hétvégén poharazgatok egyet otthon, beszédessé válok, láthatóan megváltozik a kedélyállapotom, ezzel borzolva a család idegeit, hogy már megint kultúráltan alkoholt fogyasztottam. A folyamatos és rendszeres ivászatnak nem kell bemutatnom a hatásait, valamint átlagosan igaz az, hogyha bármilyen cselekvés a napi rutinom része lesz, azzal beleolvad a szürke hétköznapokba, a rácson belülre kerül, és igaz, hogy szépen mutat a ketrecben, de a mókuskerék kiegészítőjeként nem egy nagy cucc. Ilyen az, amikor a péntekből feltételes reflex lesz, és hiába esik Szent Karácsony másnapja péntekre, party van! Meg féltő tekintetek, hogy a szeretet ünnepét miért kellett kocsmában töltened…

De az óévet igenis rendesen el kell búcsúztatni! Igenis be akartam baszni! Nem sikerült, mivel anya nem engedte tökéletesre szőtt tervét letépni egy veszprémi utammal, átlátszó fátyollal takarózva, hogy ha berúgok, akkor elsején nem tudok tanulni. Szilveszter egyike azon kevés alkalmaknak, amikor az egész bolygó pezsgőben úszik. A legtöbben értik, hogy az ünnepet valami rendkívüli dologgal kell meglepni, pl. ilyen nagyszerű alkotással:

Van aki nem fog kacagni, elismerem, hogy vannak akik sikeresen távoltartják magukat eme szenvedélyektől, gratulálok nekik. Idén én is így voltam, egy másik folyadék szerzett nekem örömöt, mégpedig a MOL Evo! Tyû, halálos egy drog az! Bestiális vadállattá változtat egy ártatlan 1.4-es családi autót. Egy ilyen élmény után kezetfogunk a vedelést ellenzőkkel, és egy Rammstein videóval igazoljuk nézeteiket.

“Ich brauche Zeit Kein Heroin, kein Alkohol, kein Nikotin Brauch keine Hilfe, Kein Koffein Doch Dynamit und Terpentin Ich brauche Öl für Gasolin Explosiv wie Kerosin Mit viel Oktan und frei von Blei Einen Kraftstoff, wie BENZIN!”

Hát nem?! Mit nekünk divat, trend, hóbort, “próbálj ki mindent, élj meg mindent, szívjál, dugdoss, fecskendezz minden lukadba mindent, mit eltudunk neked adni” himnuszok! Mi teljesítünk, hajtunk, alkotunk, törjük magunkat, ha elfárad az olaj, akkor kiengedjük a gőzt, és minden megy tovább. Így élünk mi, hétköznapi hősök, szent angyalok, tehetetlen balfaszok. Mert mi is történt? Józanul ért az újév, majd 2 órakor egy hívás, hogy nem kell értünk jönnöd, Máté apukája hazavisz minket.