A halott menyasszony

Ma reggel amerikai irodalom órán Paul Titchmarsch azt fejtegette, hogy min alapul Edgar Allen Poe munkássága. A halott nőkön :). Ez így kora reggel nagyon vicces lett, de aztán belegondolva van benne valami. Először is az, hogy ha egy nő meghal, akkor nem öregszik meg, szépsége és fiatalsága örökké él, mert arra emlékezünk. Aztán meg az, hogyha szívünk hölgye meghal, akkor bánat költözik egyik legfontosabb szervünkbe, és van miről írnunk. A harmadik pedig az, hogy mivel meghalt, nem rágja a fülünket a vásárlással, és nyugodtan tudunk aprólékos mesterművet alkotni. És ez tök komoly, hogy a professzor úr szájából hangzott el, és Edgar Allen Poe gondolta így.

És nézzük csak meg. Tényleg a reklámok fele arcfeszesítő krémekről szól, és még a vasaló reklámban is ki akarja vasalni a bőrét a hölgy. Persze a TV világa nem feltétlenül valóságos, de férfiasan valljuk be, hogy a nagymamáknak a sütiét szeretjük, nem a szép arcukat. A második is igaz, mindenki szeret panaszkodni. Legalábbis én szeretek. A blogom első éve szinte másról sem szól, de ezen már dolgoztam azóta :). És a harmadik: még elsőben mondta Vartam, hogy szorgalmasan zenekarozok, két szakot végzek egyszerre, emellett még webdesignolok, szóval biztos nincs barátnőm. És milyen igaz! A barátnőnek egész lényünket kell szentelni, ez nem megy csak amolyan 18-22-ig műszakban. Szóval így van ez.

A héten el is határoztam, hogy megnézem Tim Burton Corpse Bride című animációs filmjét. Egyrészt azért mert szeretem az animációs filmeket, másrészről meg tetszik ez a mindenféle képmutatástól mentes gondolatmenet, ami a minden rosszban van valami jó elvet kiteríti ilyen szörnyű tragédiákra is, mint a szerelmünk elvesztése. Persze lehet, hogy a filmnek semmi köze nem lesz hozzá, majd meglátjuk :).