1 éves a notim

Egy éves múlt a notebookom. Igazából több, mint egy. Én azt hittem februárban kaptam, aztán visszanézve a tavalyi bejegyzéseket január 27-ei bejegyzésnél bukkantam rá.

Rögtön le is kopogom az asztalomon bal kézzel háromszor alulról, hogy jó vétel volt. Egyszer leesett az asztalról, utána egy-két napig panaszkodott, hogy nincs bent az aksi, azóta semmi gond vele. A belsejéről lejött a két matrica, azoknak a helye meglátszik, ha úgy esik a fény, valamint a kijelzőn a bal alsó sarokban picit elengedte a szigetelő csíkot a ragasztó, ezért az lekerekíti a sarkot. De tényleg nem lehet okom panaszra. Főleg úgy, hogy egy jó fél évig kétszer formáztam le teljesen, és különböző operációs rendszerek nyúzták.

Apropó operációs rendszerek! Szeptember óta van fent a Windows XP és a Debian Lenny mindenféle változtatás nélkül. Körülbelül egyidősek, Linuxban jóval többet dolgozok, mint Windowson, de még így sem állítom, hogy mindenki álljon neki Ubuntut telepíteni. Amíg a Windows 90%-os piaci részesedéssel bír, addig megkerülhetetlen. A Windows XP néha úgy viselkedik, mintha a nem használat során porosodott volna, de igazán nem lehet okom panaszra, hiszen 2001-ben gördült le a futószalagról, azóta foltozgatják, de az alapok régiek. Vistát kihagytam, majd ha végleges lesz a Windows 7, akkor szépen felváltja az XP-t. Csak szépen belterjesen, a Windows nem öli meg a GNU-t, és a GNU sem a Windowst.