Völgyön túl

“Kavafisz, az alexandriai költő egy életre az agyamba véste, hogy a civilizáció a barbársággal szemben tehetetlen, afféle kifinomult dáma, aki az adott körülmények között lényegében elkerülhetetlennek tartja a megerőszakolását, úgyhogy nem is nagyon hadonászik ellene.” Ezt a mondatot Babarczy Eszter írta a mai Népszabadságban A köztársasági elnök védelmében című cikkben. Nagyon tetszik ez a gondolat, sőt az egész cikk, és úgy gondolom, hogy a fenti idézetet bátran használhatom ebben a bejegyzésben is.

csiga

Az hogy undorító azt ti is látjátok. A képet egy blogról szedtem, a fényképész szerint egy másik csigát eszik a főszereplő, szóval lehet érdemes ezt is megjegyezni. Hogy miért raktam ezt be? A Művészetek Völgyének a kezdetek óta csiga a logója. Igaz, hogy egy rajzolt kis aranyos állat, de hogyha ilyennel reklámozná az ember, akkor biztos nem ott tartana, ahol most. Meg azért aki a logót látja, és ott vendégeskedik amolyan átlagemberként, az azt a csigát látja. Én a fenti csigát látom. Ezért is határoztam el, hogy jövőre ha ki tudom fizetni a bérletet, akkor nem megyek dolgozni. Ha nem tudom kifizetni, akkor lehet hogy csak egy napra megyek, de akkor is sörözni, részegedni, kikapcsolódni akarok, nem akarok a kulisszák mögé látni. Mert onnan bizony kicsit más a szitu. A helyiek teljesen máshogy állnak neki a Völgymunkás szitunak mint mi, és ez engem nagyon is felb@sz. Lehet hogy nekem kellene változnom, de úgy érzem, hogy egy bizonyos szint alá nem tudok süllyedni.

Vasárnap még be vagyok osztva sátorörzésre 20:00-tól 08:00-ig, ami kicsit érdekesen hat, mivel minden éjszakai örzés 22:00-tól szokott kezdődni. Most nem tudom, hogy Karcsinak köszönhetem-e ezt a kegyet, amiért szólni mertem neki, hogy ugyanmár tegyen át szombat délutánról délelőttre, mert fel vagyok írva, hogy az nekem nem jó, és délben is fel kellett mennem neki szólni, hogy ne Zozót rakja délelőttre, hanem engem… Persze, biztos fáradt a srác, én elhiszem. Meg azt is elhiszem, hogy kedves akart lenni, és a két óra plusszal keresek még úgy 500 Ft-ot, mert amúgy sem kell semmit csinálnom reggel 6-ig, mert buli lesz a sátorban. Amit megint nem fogok teljesen kiélvezni, mivel én dolgozni vagyok ott. Szóval köszönöm szépen soha többet! Más faluban más lehet a helyzet, Kapolcson úgy hallottam, hogy kor szerint beosztják, hogy ki milyen munkát vállalhat el, Apátiban meg rendes munkakönyvet vezetnek. Mindegy. Most jól esik az, hogy itthon vagyok és nem egy Művészetek Völgye nevű rendezvényen, amit 7 infrastruktúrában és másban elmaradt falu szervez évente. Ami egyébként nagyon jó kis dolog lenne, de nálunk Agyarországon minden jó dolog előbb utóbb elkorcsosul. Ki kellene fejlesztenem egy egészséges lesz@rom érzést, de valahogy nem megy most…

És akkor most végére a beígért érdekes történet. Szóval a közeli ismerősöm (jelöljük KI-vel a továbbiakban) szintén lenn volt Völgyben, és munka végeztével átment Apátiba. Ahol találkozott közös ismerősökkel, és ők történetesen autóval voltak és kerestek egy sofőrt. KI már túl volt 2 sörön és egy kevéske vodkán, de igent mondott és elkezdett kólázni, plusz vett 3 sósperecet. Úgy 2 óra eltelte után visszamentek Dörögdre, mert ott jó buli van. Át is értek, KI vezetett, rajta kívül 7-en ültek a kocsiban, ami egy 3 ajtós Alfa Romeo leültetve, erősen benzinhiányosan, szóval KI arra volt utasítva, hogy ne huzassa a kocsit. De azért átmentek Dörögdre. Sátorbulin elmondása szerint maradtak úgy 1 órát, többiek söröztek, ő kólázott, aztán mentek haza. Most már 8-an, mivel egyik csaj nővérét haza kellett vinni Apátiba. Plusz meg is voltak félemlítve, mivel azt mondták nekik, hogy kinnt vannak a rendőrök. 2 srác elindult gyalog Kapolcsra, mert hogy 8-an mégsem ülhetnek be, mert a rendőr azonnal elveszi az ismi jogsiját, de mondjuk a -2 emberrel is 4-en ültek hátul. Kapolcson összefutottak a 2 úriemberrel, akik elindultak és fogtak egy stoppot, ők beszálltak a csomagtartóba. Úgy 2 perc után Kapolcs és Apáti között a kocsi tulaja benyomott egy poént, hogy játszák el mintha rendőrök megállították volna őket. Nagy ijedség volt, és persze nagy röhögés. Apátiba beérve két csaj kiszállt, egy srác előrejött a csomitartóból, így hátul már szabályosan ültek, csak hát a csomagtartóban még volt egy srác, plusz KI-nek a váralkohol szintje sem volt 0-ás. Azért hazaértek rendőr nélkül. A kiszállás is vicces volt, ugyanis a sofőr és a tulajon kívül mindenki más aludt a kocsiban. Szóval a vezetésre nem lehetett panasz :).