Völgy lezárás

Minden jó, ha a vége jó, tehát a Völgy így munkával nem volt jó. Ez talán még a logika tudományában is helyes kijelentés, de azért nézzünk mögé. Vasárnap 11:30-kor keltem, szerintem nincs mit ragoznom azon, hogy miért nem mentem vissza Völgybe bulizni. Az éjszakai őrzés előtt az a 12 óra alvás jót tett. Este lekéstem a 17:15-öst, illetve itthon hagytam a pénztárcámat, szóval 19:15-össel mentem vissza. Kapolcson kicsit ácsorgok buszmegben, a tömeg még változatlan, a Magyarországi bunkók száma egy főre még mindig két fő, jelen esetben egy hölgy személyében, aki nagy lendülettel akarta felvenni a körülbelül akkora táskáját mint ő maga, csak hát valahogy nekem vágta. Hangos ciccenéssel reagált erre, nem hiszem hogy nekem kellene bocsánatot kérnem, hogy miért nem léptem arréb, hogy fel tudja lódítani a táskáját nekifutásból.

Csigabuszon MÁR kevés az ember, de MÉG kevés az aki köszön a söfőrnek. Leértem még időben Lőtérre, ment egy cigány zenekar, újabb ékes példája, hogy nem szabad előítéleteskednünk. Igaz, hogy semmi művészi nincs abban, ahogy táncolnak, de a zene magával ragadó. A Hofi-féle statisztika ismét igazolódott, mikor is egy hölgy vállonbökött, arrébb tolt, és kajával a szájában annyit mondott, hogy nem látnak. Ezt így még el lehet nézni, de akkor a súlyosbító körülmények: tudjátok mennyire hiperaktív vagyok, szóval csak 10 perce álltam a szokásos balkéz zsebben, job kézben sör pózomban, mikor a hölgy arrébb tessékelt, hogy most nem látnak, és alig 3 perccel az incidens előtt valahol előttem kolbászolt (átvitt és direkt értelemben); valamint elnézném szűkszavúságát is, csak hogy ugyanolyan Völgymunkás póló volt rajta mint rajtam. Nem tudom, hogy csak a kollégájával akart ilyen közeli viszonyban társalogni, hogy egy kis hazai kolbász ízt is csempész velős mondanivalójához, vagy pedig tényleg reménytelen a vendégszeretet a falusi turizmusnál.

Mindegy. A meló viszonylag jó volt. Időközben kiderült, hogy a sátor amire vigyáznom kellett, azt lebontották, és csak 4 sörpad, egy sörcsapoló és egy hűtő áll a focipálya mellett. Szóval az a megoldás maradt, hogy a nagysátorból 15-20 percenként kinézek. Sátorzene volt, sátorbulizókkal is. Batyu, hadd szúrjam itt közbe, hogy a meztelen felsőtestű úriember, akinek egyszer a combján ültél, úgy 10 óra tájban ordított egyet a társaságában lévő hölggyel, hogy miért dobta ki a PET palackot, azután odament a kukához, kikotorászta félmeztelenül a csaj által kidobott palackokat plusz még néhányat. Eddig a szitu akár pozitívan is elsülhetne, hogyha a szelektív hulladékgyűjtő felé veszi az irányt, mert akkor én is a combján ülve hallgattam volna egész este :P. De nem. Az üvegek alján még pálinka volt, és ezért mentette meg a fekete zsákból. De persze azért remélem (meg szerintem te is) időközben kezet mosott…

Mivel munka közben a belső hangom eléggé leszabályozza a véralkohol szintemet, ezért szépen söröztem, és kártyáztunk. Utolsó nap eddig jutottam a helyiektől tanult züllésben, hogy leültünk egy maréknyi apróval pókerezni. Így egész gyorsan ment az este, a hajnal is egész hangulatos volt. Tényleg nagyon nagy érzés kiülni a focipálya mellé és nézni a felkelő napot, közben inni a Sopronit, amit valaki nem akart előző este meginni. 8-kor szólt a csaj, hogy mehetünk, így léptünk is. Én a 8:42-essel haza, Zozó meg haverokhoz aludni, mert minek menjen haza ilyen kis időre. Otthon én is csak 3 órát aludtam, mert 1-2 fele vissza akartam érni, apuval meg is beszéltem a dolgot, aztán Batyu küldött sms-t, hogy ki tud vinni Dörögdre. A pénzt még ma megkaptuk.

Kb-ra megkerestem az új szemüvegem árát, vagy ha úgy jobb, akkor egy egész heti Völgy bérletet. Szóval körülbelül nullára jöttem ki a MűVölgy (kifejezés Kovitól nyúlva, nagyon tetszik :)) napokon, de szerinem jövőre azért beruházok egy nem melós hétre is. Nem a meló az, ami zavart benne, hanem az, hogy a dolgok mögé láttam, ami nagyon nem tetszik. Ha részegen fetrengek az árokban, akkor biztosan nem zavarna, ha egy forgalom irányító felrázna nem éppen a legudvariasabb módon, vagy ha a sátor előtt pesti gyanús hippi horda hangoskodik és fetreng. Bár a fekete hajú csaj elég jól nézett ki 🙄 😆 … Mindent összegezve tapasztalat gyűjtésre kiváló hely volt, a rengeteg súrlódás ami ért lehet, hogy hasznomra válik, de mégiscsak ott tartok, hogy jó páran megerőszakolják a Művészetek Völgye és néhány falu hírnevét.