Élmények Völgyből

Ismét a Völgyről, nem olyan részletesen mind a Völgy Hírek, meg nem is olyan hosszasan mint az előző bejegyzésekben. Ezt át kell élni. A munkák egész jók, ahhoz képest, hogy Zozó már kétszer is éjjeli őrzésen volt, és esőben forgalmat irányított én igazán nem panaszkodhatom, mert eddig csak jegyeket ellenőriztem. Lehet, hogy nem lesz annyi munkaórám, mint neki, de erről jelen esetben le tudok mondani :). Anya aggódik, hogy nem tudnak kifizetni bennünket, mert a költségvetés nagyon gáz. Olyat is hallottam, hogy valakit hazaküldtek, mert nem volt munkája és csak álldogált. Ilyen nekünk is van, és akkor nagyon lassan vánszorog az idő a 10 fokban, egy szál pólóban. Mert a pulcsim például tegnap odaadtam egy csajnak, hogy ne fázzon. Aztán visszakértem, mihelyt előszedte a sajátját, és elment felvenni azt a Völgymunkás pólója alá.

Apropó csajok! A Völgymunkások között vannak csinos lányok, de elég illúzió romboló amikor beszédbe elegyedsz velük, akkor azért érződik az egészséges falusi levegő hatása. Hogyha meg valakit sörsátorban szemelsz ki magadnak, illetve ő magának, akkor vagy előveszi a cigijét, vagy pedig úgy 10 perc múlva kézen fogva megy el a barátjával. Nők… Szerintem ezt nem ragozom tovább.

Csigabuszok. Apátiból még mindig rettentően sok emberrel jön a busz, nem is tudom hogy bírják ezek az öreg kék járgányok. Jobb esetben csak késnek ezek a buszok, rosszabb esetben korábban jönnek a kiírtnál, ami igencsak meg tudja szopatni az embert. Én az utolós buszt akartam elérni, megállóba ki is értem 5 perccel a kiírt indulás előtt, mikor egyik srác mondja, hogy haverja most hívta, hogy a havert az a busz Kapolcson vette fel 3:12-kor, és megkérdezte, hogy az a busz melyik, mire a sofőr készségesen felvilágosította, hogy az a busz, amelyiknek 3:15-kot Apátiban kellett volna felvenni az utasokat. A sztori hihetetlennek tűnt elsőre, de 5 perc várás után elindultam gyalog Dörögdre. Ilyen bejegyzés is volt már, hogy Udi az iron man-re készül, ez is hasonló volt. Néhány adat a pályacsúcsból: indulás 3:30. Monostorapáti – Kapolcs tábla 40 perc, Kapolcs tábla – Dörögdi elágazó 5 perc, egy szerelmes pár az út közepén ölelkezik 4:13-kor, egy kisebb szembejövő csoport 4:27, második kisebb csoport 4:38, akik megkérdezték, hogy Kapolcs arra van-e amerre mennek, Taliándörögd tábla 4:42, és végül a sátor 4:55. És Batyuval pont találkoztam sátor előtt, és a történetre kiröhögött, és egész jó poénok születtek másnap is belőle. “Kísérjetek el boltba, úgysem mozogtatok még ma semmit” :D.

Ez az egyik hazajutási mód. Foglalkoztatott a gondolat, hogy tegnap este az Apáti – Tapolca utat mérem le, mert az sem lehetett több. De aztán hallottam egy érdekesebb sztorit egy nagyon jó ismerősömtől, szóval azt mesélem inkább el :). De azt egy másik alkalommal, mert most mennem kell a buszra, és most időben oda akarok érni, mert a sok buszos kalandból elég egy időre…