Az ellen nem véd

Kaptam egy elég tömör levelet a Domain Univerzumtól, melynek címe: “A weboldalamon a Bejelentett támadó webhely! felirat jelenik meg.” Mi a fasz?! Mert hogy az enyémen biztos nem! Aztán kiderült, hogy a gyakran ismételt kérdéseik közé raktak be a támadásokról egy oldalt, és ezt (valószínűleg) minden ügyfelüknek elküldték. Be is kapcsoltam a telefonomat, hátha keres valaki, hogy “akkor most az oldalam fel van törve?” NEM! Az udionline.hu által készített honlapok nincsenek feltörve, a jelszavakat biztonságosan kezelem!

De lépjünk túl rajta, hogy pánikot kelt a cég az ügyfeleik körében, és szemezgessünk kedvünkre a hasznos információk között 🙂 :

“Ez hogyan történhetett?
– Az a számítógép amin az FTP kapcsolat be van állítva pl. Total Commander-ben vírúsfertőzést kapott. Az FTP felhasználó neveket és jelszavakat az adathalász program tovább küldte a hackereknek akik még aznap, vagy másnap egy másik programmal megfertőzik a weboldalt. A hackerek által használt program minden fel és letölt file-nál más IP címet használ. A file-ok elejére vagy végére egy rövid iframe utasítást helyeznek ami a látogatók gépét is megfertőzi, illetve agresszív pornó oldalra irányít.”

Egyrészt a magyar helyesírás szabályait illik követni, én már csak tudom mennyire nehéz, de azért mégis. Másrészt hányszor ordibáljam a világba, hogy a hacker != cracker. A CRACKER az, aki gonosz célból törögeti otthon saját mogyorója helyett a gépeket, a hacker az egy nagy tudású programozó. De életbe vágóan fontos, hogy még aznap vagy másnap feltörik az oldalt! Ezek az alakok kurva gyorsak ám! No meg “agresszív pornó oldal” :D. A faszkorbács a Domain Univerzumnak járna ezért.