Sportszerűség

Szép ez a novemberi napsütés! Kellemes idő van, a tél közeledtére még csak a ködös reggelek intenek. Ilyenkor mindenki egy utolsót szippant a langyos friss levegőből, szemérmetlenül legelteti szemeit az aranyló falaveleken, és egy kis testmozgás is belefér. A motorosok egy utolsó útra indulnak a tél előtt, a kirándulók egy utolsó túrára, és a huligánok egy utolsó verekedésre!

Hát bizony az idei október 23-át a rendőrök példásan biztosították, nem adódott alkalom küzdeni az aljas ÁVH-val, a TV székházát sem sikerült bevenni, igazából csak egy elfelejtett olimpikon tudott nagyot robbanni a médiában. Kell valami balhé a szélsőjobbnak is, mielőtt lehull az első hó, kopasz fejeiket mikulássapka alá rejtik, és amolyan jó magyarosan töltöttkáposztával ünneplik a karácsonyt.

Mókásan hangzik? Valóban az lehetne, ha ma reggel a Metropol újságban (ami egy ingyenes, de azért nemzetközi lap) nem az lenne a szalagcím, hogy: “Magyarverés Szlovákiában”. Mert mi is történt? Dunaszerdahely – Slovan Bratislava mérkőzés. Fontos kiemelni, hogy ugyan Dunaszerdahely többségében magyar lakta város, de Szlovákiában van, Győrhöz közelebb, mint Pesthez. Akkor áruljátok már el nekem, hogy mit keresett kint a fél fradista keménymag, és több kopasz? Sportrajongók és csak meccset akartak nézni. Rendben. Ugye ott minket nem szívlelnek, ezért a Pozsony szurkolói kicsit bunkók voltak, mire a rendőrök rendet tettek közöttük, és a 15. percben aztán a mi szektorunkba is bekukkantottak.

Erre szombat délután, halottak napján, a szélsőjobboldali konzervatívok több helyen tüntettek szlovák képviseletek előtt, és Szűz Mária országát védelmezve hősiesen szlovák zászlót égettek, tökéletes szakszerűséggel, mint ahogy azt a TV-ből ellesték az irakiaktól. De hát mégiscsak magyarverés volt (így szépen egy szóban, mint az atyaúristen), rendőri attak, terror, féktelen erőszak, hatalommal visszaélés, aljas rágalom, korrupciós összeesküvés, nagyhatalmak összejátszása, spekulációs támadás, Gyurcsány takarodj! Ugyanmár…

Az ORFK jelentést kért a szlovák kollégáktól, e szerint a jelentés szerint 31 ember állítottak elő, ebből 16 magyar volt, vasárnap délben már szabadok is voltak. A rendőri intézkedés során 11 ember sérült meg, abból 5 magyar, már rég nincsenek a kórházban. Bárhogyis számolok, nekem nem tűnik magyarverésnek, és ha a fradi törzsdrukkerei otthon maradnak, kihagyják a szlovák élvonal hihetetlen iramú meccsét, akkor talán egyetlen magyar sem sérül meg. Sportszerűek voltunk?