Föld órája

Ma volt a Föld órája rendezvény, amikor is kicsi bolygónkon sok helyen (idénre 1 milliárd embert és 74 országot becsülnek) oltja le a villanyt egy órára 20:30 és 21:30 között, mindig helyi idő szerint. Ez főként látványos figyelem felhívás, de nagy spórolás ezzel nincsen, mivel egy óra alatt nem tudják az erőműveket ehhez igazítani, így az áram megtermelődik, de nem használjuk fel, tárolása pedig nem megoldott.

Vannak szép példái a leoltásnak, mikor műemlékek és nagy épületek öltöznek feketébe. És vannak szánalmasak is, mint pl. a T-Online zrt. Terjedt a hír, hogy az origo és az iwiw is sötétbe borul felhívva a figyelmet, de az origónak és az iwiwnek is csupán a címlapja lett fekete, ami az iwiw esetében még csak nem is illett a többi színhez. Az index valamivel jobban muzsikált, mert felhívó szöveget adott az érkezőknek, tartalmat csak akkor, ha kérték.

Én lekapcsoltam a villanyt a noti mellett, és mivel fény hiányában gépelni nem tudtam, ezért játszottam. Valószínűleg be is fogok szerezni egy USB ledes lámpát a notihoz, mert ahhoz, hogy a billentyűket meglássam nem kell a 25-40 wattos asztali lámpának égnie, ráadásul ezekben sosincs takarékos izzó, mert az a fajta izzó hosszú, és kilógna a búra alól széthányva a lakásban a fényt.