A humor hiánya

A humor a legélesebb és leghatásosabb fegyver. A nevetés elvileg pihentet is, de a stresszoldásban kétséget kizáróan nagy hatása van. Oldja a feszültségeket, és még a félelmet is eloszlatja. Ilyen például Charlie Chaplin Hitler bohózata, Hofi Géza bármelyik előadása a szocializmusról, vagy bármely tehetséges ifjú parodista politikus alakítása.

Aki nem tud angolul, az először is gyorsan tanuljon meg, mert hátha el kell hagyni az országot. Másodszor pedig Anjelah Johnson mexikói és indián felmenőkkel rendelkezik. Ezen kívül humoros, és hihetetlen jó a különböző amerikai kisebbségek akcentusaiban, még a vietnámiban is. Könyörtelenül görbetükröt állít a mexikói bevándorlók elé, származása miatt nagyon hiteles, műveltsége miatt pedig nagyon kifinomult. Ezenkívül jól néz ki, de azt mindenki úgyis elsőnek kiszúrta.

Szerintem egy ilyen szintű roma humorista nagyon hiányzik most az országban! Mert vannak világhírű roma jazz muzsikusok, világhírű vonós zenekar, szintén híres modernbe kevert magyar és cigány zenét ötvöző banda és még sorolhatnám. Zenészben nincs hiány. Józan vezetőben már annál inkább, de ebben is van kivétel. Sajnos az egyszerű cigány vajda messze lekörözi a roma EP képviselőt, aki átveszi a műsorvezető elszólását, majd miután figyelmeztetik, hogy ezt nem kellene, még kétszer elismétli a téves szót, lassan és kihangsúlyozva. Egyébként teljesen helyénvaló a hölgy gondolata, hogy minden népcsoportban vannak bűnelkövetők, ami az egész népet nem minősítheti.

Azonban az igencsak minősít egy népet, hogy nincs egyetlen olyan ember sem a tagjai között, aki átlátná a sok visszásságot, elhatárolná magát, majd humoros kritikát gyakorolna, ami egyrészt nyugtatná azokat, akik nap mint nap elszenvedik ezt, másrészt rádöbbentené a testvéreit, és leszoktatná őket a nevetséges dolgokról.