Kisebb vizsgaidőszakos kitérő

Egy rövidke helyzetjelentés/elemzés az uccsó vizsgaidőszakos nekirugaszkodás előtt. Egy hosszú kihagyás után hétvégén megint sikerült egy emotional hangovert beszereznem (a kifejezés Jacoby Shaddixtől nyúlva). Ez olyan jól sikerült, hogy megint az a tehetetlen düh volt a fejemben, amit ebben az évben már kétszer éreztem, és vérzett is az orrom tőle. Nem tudom ilyenkor elpattan-e egy ér a fejemben, vagy mi van, de biztos nem egészséges. Most a vérzés kimaradt. Igazából mikor mentem tegnap este a buszra, akkor a Kiszinél káromkodott egy nem éppen jól szituált alkesz kinézetű fickó, mikor odanézek, lába között egy jókora vértócsa. Nem tudom hogy tündőgondozóra szorul, vagy megverték, de akkor jöttem rá, hogy neki igazán van oka káromkodni, mert azért ő tényleg tré helyzetben van. Ahhoz képest én meg vittem a hátamon egy 10+ kilós táskát tele kajával, ruhával, tanszerrel. Szóval igazából nem panaszkodhatom. Azért erre jó volt a megtérésem, hogy minden este imát mondtam, mert az imának van egy hálaadás része, amikor elmondod, hogy aznap mi sok jó történt veled, és ezt megköszönöd Istennek. Benne mint a mindenhatóban, már nem hiszek. Kivéve akkor hogyha a neve egyenlő a szeretettel, és akkor azt köszönöm meg neki hogy vannak szeretteim akik szeretnek. Egy ilyen hálaadás most így nézne ki nálam: “Köszönöm a péntek estét Fülöp Dávidnak, az Eskabbe frontemberének, amiért szólt hogy lesz koncertük. Köszönöm szüleimnek, hogy biztosították, hogy péntek este fennmaradhatok Vp-ben. Köszönöm Péni Béla karnagyúrnak, hogy elengedett a péntek esti zenekarról. Köszönöm a szombat estét a Morality zenekar tagjainak, név szerint Csatári Máriónak, Májer Dánielnek, Lenner Máténak, Lovász Barnabásnak és Tankó Norbertnek. Köszönöm Májer Jánosnak és hugának Májer Editnek hogy kivittek Diszelbe és vissza. Köszönöm megint édesanyámnak, hogy főzött annyi kaját vasárnap hogy felhozhattam Vp-be, és nem kell nekem ezzel bajlódnom és tanulhatok. Valamint köszönöm Kovács Tamásnak, hogy vasárnap délután, meg szombaton is beszélgethettem vele msn-en és kicsit megkönnyelbülhettem.” Nyálas volt? Lehet… Talán ezért nézik le a kerókat annyian, mert ilyen imákat mondanak ráadásul egy emberfeletti személynek. Erre van egy jó kis O.C. Supertones idézetem: “Like drugs is for the strong and God is for the weak.” Pedig szerintem mindenkinek a környezetében van legalább ennyi név, akinek köszönetet tudna mondani egy jól sikerült hétvége után, és higgyétek el, hogy sajnos nem mindenkinek adatott ez meg.

Kicsit evezzünk azért más vizekre is, mert így lezárni egy bejegyzést nem annyira felemelő :?. Nos, két vizsga van vissza, egy holnap, meg egy csütörtökön. A holnapi annyira nem gáz, délután, meg este még rengeteget tudok rá tanulni, és tényleg megtanulható. EU intézményrendszerek. Aztán utána nem tudom mi lesz a dolgom, mert Jani kért php-s segítséget, amit kedden meg tudnék csinálni, ha akkor még jó. De még nem írt vissza hogy jó-e. Egyébként megígértem neki, hogy hétfőn délután jöhet fel és akkor megbeszéljük, de ezt miután beszéltem anyámmal megváltoztattam :?. Nem volt szép dolog, tudom :(. Mindegy, ha ez nem lesz, akkor viszont nyúzom az általános menedzsmentet. Erről már szerintem írtam, de csak emlékeztetőül: 300 ember ha megbukik, az nem sok! Szóval ehhez egy jó nagy adag szerencse kell, hogy meglegyen. De ez az utolsó vizsga, és több már nem lesz. Még van néhány jegyem, ami nincsen beírva az indexbe, ezt talán csütörtök délig el tudom intézni, és akkor leadom csütörtökön a black book-ot, és szevasz Vp egy időre. Annyira most nem menekülök mint tavaly, szerintem utána héten visszajövök még, azért lenne jó letudni az indexet, mert csütörtökön este 6kor próba. Amin jó lenne résztvenni, mert júli 7.-én Sárvári Várfesztivál. Így ennyi. Anyám megkérdezte, hogy intéztem-e már valamit a nyári munkával kapcsolatban, és mikor nemlegesen válaszoltam, annyit mondott hogy “Helyes!”. Először néztem nagyot, hogy most ez tulajdonképpen lecseszés lesz-e megint, de aztán megmagyarázta hogy nem annak szánta :). Azért nem lenne rossz egy kis pénz valahonnan. Úgy néz ki, hogy lesz ösztöndíjam, szóval Karácsonyra már befigylehet egy laptop, de azért jó lenne, ha nem nullázódnék le, ha kiadok 200 rugót a kezemből. Meg lesz nyáron ugye Völgy, meg footbag tábor is, amire megy el a zsebpénzből, ami nyáron is jön nekem. Újabb hála ezért szüleimnek ;). Pálkövére nem megyek némettáborba, nővérem megdumálta ezt egy szaktársával. Igazából most nem tudom, hogy örülük-e ennek :?. Lesz egy szabad hetem, annyi talán a plusz. Anyám persze nem örült neki, mert így otthon leszek, úgy pedig mind a két gyerek elment volna otthonról. Pont ezért nem értem, hogy anyám miért helyesli, hogy nem megyek dolgozni :?. Furcsa… Ezek a nők! Zárhatnám le egy ilyen közhelyes dologgal az egészet, és hát jah, elég régóta igaz a szebbik nemre, hogy kiismerhetetlen.

Nah, legyetek jók, a két vizsgáról a beszámoló és a félévet lezáró, nyárnyitó bejegyzés majd csütörtökön vagy pénteken érkezik ;)!