Karácsonyi show

Biztos láttatok már legalább egy olyan amerikai karácsonyos filmet, amiben a szomszédok ádáz csatát küzdenek, hogy kinek szebb a karácsonyi világítása. Először azt hittem, hogy ez egy olyan hollywoodi mítosz, mint ahogy a jó nők lenge öltözetben derítik fel a baltás gyilkost. De nem! A jelenség valós, és rémisztő! De szavak helyett az első riogatás:

Na most képzeld el azt amikor mész haza, és egy ilyen ház egyszer csak életre kel melletted! Ha a szívrohamot túlélted, garantáltan végez veled az epilepszia roham. Elképzelni nem tudtam, hogy mekkora technika állhat egy ilyen mögött, amíg megnéztem ezt a videót:

A videóban Sendersonék “kicsi” karácsonyi világátását mutatják be, “nyugodtan megtekintheted a műsort, csupán autóddal ne akadályozd a forgalmat az utcában, vagy a szomszédok kijáróján”. Idén 40.000 égőt helyeztek fel, de ebben az évben először először számítógéppel vannak vezérelve, 176 külön csatornát írányítanak! A többi szöveg, amit az úriember mond nem nagyon érdekes. Azonban a kommentek között találtam egy gyöngyszemet:

partypin (5 months ago)

dude my house is on the left of that house =)

Bonnie4ev (1 month ago)

haha…. lucky! are the lights annoying?

partypin (1 month ago)

yea… after thanks giving the dude puts up all his lights… so its coming up soon

Ezek szerint partypin Sendersonéktól balra lakik közvetlenül, a kérdésre, hogy idegesítőek-e a fények igennel felel, és sajnálkozik, hogy a fickó Hálaadás után már rakja fel az égőket, tehát hamarosan felkerülnek. Idén Hálaadás november 27-én volt, tehát gyakorlatilag 1 hónapot eljátszik az úriember azzal, hogy felaggatja a diszkófényeket karácsonyra…