Munkahelyváltás

Március 31-én volt az utolsó napom az előző munkahelyemen, április 1-én már kezdtem is az új helyen. Kettő hónap híján 4 évet töltöttem az előző helyen. Meggondolt váltás volt, már egy ideje a fejemben járt. A váltás sosem könnyű, de vannak helyzetek, amikor megéri.

Az Y generáció életében normális a 3-4 évenkénti váltás, volt erről néhány éve egy jó HVG cikk. A sors furcsa fintora, hogy pont az előző munkahelyemen készült fotóval illusztrálják. 🙂 A volt kollégákkal sokat beszéltünk róla, hogy főleg azok maradnak, akiknek van miért Székesfehérváron maradniuk. Az ingázást kevesen vállalják be, a költözést még kevesebben.

Az informatika különösen segíti a gyakori váltásokat, hatalmas a hiány jó szakemberekből. Érdemes az embernek frissen tartania a LinkedIn profilt, a CV-t, és eljárni állásinterjúkra. Fontos az is, hogy a piacot ismerjük, a HWSW-n szoktak lenni cikkek a piackutatók elemzéseiből. Nem kell pontosan tudni, hogy melyik gyártó mennyit adott el, de jó ha az ember fejben tartja, hogy a PC piac beszűkült, a szerverek terén az x86 mindent visz, és az okostelefon kereslet növekedése megállt.

A kőkemény tények mellett érdemes még motiváló cikkeket is olvasgatni, hogy az embernek meglegyen az ereje a váltáshoz. Tessék néhány cikk, amik szerintem nagyon jók: