Felvételi

Uborkazeszon van. Ez mindenhol meglátszik, számtalan olyan blog van, amelyik ritkábban frissül, bár elég sok olyan weblog is van, amely abszolút halott. Bár azt nem hinném, hogy a blog az csak egy divat, ami jött, most meg megy, de a környezetemben észrevettem néhány olyan naplót, ami az írója elhatározása miatt megszűnt. Én uborkaszezon ellenére is boldogítalak titeket frissen nyírt hajam mögötti kevésbé friss szürkeállományom rémképeivel :).

Most a felvételi pontok. A tegnapi híradóból értesültem, mert az internet elég kegyetlen volt velem, mivel 2001-es, 2005-ös találatokat is vígan dobálgat a keresőre, talán mert a mostani év viszonylag csendes volt. Immár második alkalommal került megrendezésre a PONT Ott Parti. Az elsőről lemaradtam, a másodikról is csak azért tudok, mert be volt nyomva a TV. Tehát ez egy a Millenáris Parkban megrendezett nagyszabású buli, ahol idén 1500 diák várta együtt a ponthatárokat, voltak színpadok, zenekarok, diszkó, tenyér és kártyajóslás is. Milyen találó maga a név is, mivel POP-ként rövidítik :). Tehát ez egy populáris népbutító kezdeményezés, amiből hagyományt kívánnak kovácsolni a szervezők. A rendőrség nagy örömére, mivel a sör + pezsgő + 18 éves diákok veszélyes, hírtelen robbanó elegyet alkotnak. Idén csak 1500-an voltak kíváncsiak, tavaly még 3000-en, tehát van remény, hogy egyszer csak érdeklődés hiányában nem adnak ki érte 8,5 millió forintot…

A helyi közvetítés után két úriember beszélgetett. Úgy tűnik Óznál én is a fejemben lévő kócot cserélném észre, mivel se a csatorna nevét, se a két meghívott vendég nevét nem tudom már. De az egyik vendég ilyen számokat idézett, hogy jogászból 3000 főt vettek fel, mérnök-informatikusból csak 2700-at. 2007-es adatoknál ez fordítva van, és rövid kutakodásom után sem tudom megerősíteni ezeket a számokat, de rémisztő. Ennek hangot is adtam itt a szobában, mire anyám rögtön eszembe is juttatta, hogy én is angol-nemzetközi tanulmányok szakon vagyok, nem mérnök-infón, de a karrierem még nagyon könnyen vihet abba az irányba. Persze csak a mostani képzés elvégzése után. Az interjúban volt még róla szó, hogy azoknak a diákoknak, akik nem akarnak érettségit tenni kémiából vagy fiziákból, azok a 12. osztály végéig egy összevont természettudomány nevű tantárgyat tanulnának. Ugyanis a természettudományok hozzásegítenének ahhoz, hogy a diák megtanulja, hogy “egy inga kilengése akkor is annyi, hogyha azt mondom neki, hogy légyszi-légyszi, vagy azt mondom neki, hogy megfizetem. És ezzel rájönnének arra is, hogy a globális felmelegedést sem lehet kimagyarázni.” Ehhez nem is akarnék semmit hozzáfűzni, de helyi vonatkozás miatt muszáj lesz.

A tapolcai Batsányi János Gimnáziumban az igazgató helyettesnő rossz szájízzel vette, hogy idén 8-an is tettek kémiából érettségit. Hát hogy képzelik ezt a híres költő városában, a híres költőról elnevezett patinás intézményben, egy magyar-történelem szakos igazgatónővel, és egy magyar szakos igazgatóhelyettessel! És halkan jegyezném meg, hogy minden kémiából érettségizni akaró diákot apa készít fel itthon :).

És akkor a végére gyorsan egy korábbi bejegyzést lezárva: apát felvették a csóri általános iskolába kémia-matematika tanárnak. A csóriak szerint: “amúgy meg Székesfehérvár és Várpalota között fekszünk, utóbbihoz kicsit közelebb”. Amúgy meg ilyen hibákat leszámítva a honlapjuk alapján egész takaros településnek tűnik. Mivel Várpalota után van, ezért apa felköltözik hozzám Veszprémbe, és onnan fog bejárni. Anyát pedig kinevezték a Tapolcai Általános Iskola egyik tagintézmény vezetőjének, mégpedig a volt Kazinczy tagintézményét vezeti. Az itthoni helyzetről hamarosan egy másik bejegyzés is készül majd…