A válság

Szombaton egész nagy koncert volt a Fa-Lóban, 6-7 zenekar is játszott, köztük a veszprémi More Drive. Dávidék lejöttek játszani, megnéztem őket, 1 sört letoltam, és aztán haza is vittek, mert a többi zenekarra nem voltam kíváncsi. Úton hazafelé mesélték, hogy mikor beértek a városba, akkor szólta le az egyik bandatag csaja kis városunkat: “cigányváros”. Akkor jót mosolyogtunk rajta, de senki nem gondolta szombat este 9-kor, hogy mi fog történni Veszprémben vasárnap hajnalban.

Marian Cozmát szíven szúrták, Ivan Pesicet hátulról vesén szúrták, Zsarko Sesumot pedig fejen rúgták. Cozma útban a korházba meghalt, Pesic sérült veséjét el kellett távolítani, Sesum pedig átmeneti látáskárosodást szenvedett, és arcát korrekciós műtétekkel kell rendbe hozni. A magyar sajtó rasszistafób módon óvatosan nyilatkozik, de egy szemtanú szerint cigányok követték el, és a román sajtó Marian Cozma barátnőjén keresztül értesült az egészről, és ők sem kerteltek, sehol egy magyar elkövető, csak cigányok. És azért valljuk be, a magyar-román viszonyba könnyen belefért volna egy kis magyar gyűlölködés. Két gyanúsítottat már elfogtak az osztrák rendőrök, egy gyanúsítottat még keresnek, pont azt, akinek profilja megtalálható az iwiwen is. Legalábbis a név és a személyleírás egyezik. A történetek nagyon színesek, egyesek sima összeszólalkozásról beszélnek, mások arról, hogy a pincérnő szóvá tette a fizetés nélküli távozást, és őt akarták megvédeni a kézisek. A rendőrség sem vág rendet ebbe, a nyilatkozataik, miszerint elemzik a videófelvételeket, valamint azt, hogy a történések majd a kihallgatáskor derülnek ki, nagyon is ellentmondanak egymásnak. Az viszont egész világos, hogy Sárbogárdról és Enyingről érkeztek a gyanúsítottak. A két település egymáshoz sincs közel, de még csak Veszprém sem a legközelebbi nagyváros. A 15-20, mások szerint 30 fős csoport bosszú miatt érkezett, de akit kerestek nem volt a Skorpióban. Csak az a gond, ha feltüzelsz 30 embert, akkor nem mehetsz haza üres kézzel. Balhé kell. Gyakorlatilag bármit teszel, semmi esélyed a túlélésre 😥 .

A tegnapi eset reméljük az utolsó, de semmikép sem az első. Kezdhetnénk Olaszliszkánál, de a miskolci rendőrkapitány esetére mindenképpen frappáns válasz volt ez. Valamint az is kurvaanyátok díjas mozdulat volt, hogy Gyurcsány Ferenc saját magát megcáfolva mégis 2 milliárd forintot előkotort valahonnan, holott néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy nem tud több pénzt adni a rendőrségnek. És ezzel el is érkeztünk a válság témájához. Elég nagy veszély fenyeget, hogy a 300 forintos euró után újabb csúcsokat dönt a valutánk, és így spirálisan végül argentin típusú államcsőd és fizetésképtelenségbe kerülünk. Ezt pedig nem kell nagyon ecsetelnem, hogy mit is jelent, elég, ha csak rápillantunk a Maslow-féle szükséglet piramisra:

Maslow-féle szükséglet piramis

Bizony. Ha nincs mit enni, akkor le se szarod a valahova tartozást, sőt le se szarod a biztonságot, magyarul nem fog érdekelni, ha bebörtönöznek, de ne halj éhen. És akkor hölgyeim és uraim, többszörösére nő az ilyen gyilkosságok száma, ahogy többszörösére fog nőni az embertelen körülmények között élő felnőttek, és az ilyen helyen felnövekvő gyerekek száma. Mert még egyszer megismételném: nem azért létezik cigány bűnözés, mert fajilag eredendően gonosz nép lenne: ILYEN NINCS! Hanem azért, mert olyan körülmények között van egész gyerekkorában, hogy ezt veszi természetesnek. Platón barlanghasonlatának puszta alkalmazása. Csupán 2300 éves gondolat, de még mindig szánalmas félmegoldásokkal kísérletezünk, valamint serényen mozdul a karunk. Valakinek csak olyan magasra, hogy elérje a billentyűzetet kurucinfót linkelgetni…